Luc De Vos leest eigen overlijdensbericht voor (in 1995)

Radio 1 heeft deze week in zijn archieven een vreemd In Memoriam gevonden. Daarin kondigt de overleden zanger Luc De Vos zijn eigen dood aan.
Voor het toenmalige programma ‘Het Vrije Westen’ liet de Gorki-frontman zijn fantasie de vrije loop over zijn levenseinde. Daarin voorspelt De Vos in 1995 dat hij veel ouder zou worden dan werkelijk het geval was en dat hij als oude man in een veld teruggevonden werd.

Het was Radio 1-medewerker Joris Vergeyle die de ontdekking deed tijdens zijn onderzoek voor de jaaroverzichten. Hij was op zoek naar fragmenten over het tragische overlijden van de Vlaamse zanger auteur. Het unieke radiofragment ingelezen door Luc zelf kun je hier beluisteren.

De column kan je hier herlezen.

De Morgen / Radio 1