Luc De Vos rust op Campo Santo

Na de sobere en tegelijk indrukwekkende uitvaartplechtigheid in de kerk van Onze Lieve Vrouw Sint-Pieter op het Sint-Pietersplein werd Luc De Vos in intieme kring begraven op Campo Santo. In de loop van de namiddag kwamen al een aantal mensen een stil moment beleven op Campo Santo.

De kist met het lichaam van Luc De Vos is zaterdag in kleine kring begraven op het Gentse Campo Santo, het kerkhof waar ook Jan Hoet en Wilfried Martens werden begraven. Zaterdag en gisteren kwamen tientallen mensen er in stilte hulde brengen aan de zanger. Op zijn graf: een sober houten kruis en twee bloemenkransen die door de familie werden achtergelaten. Iemand legde er een plectrum neer, iemand anders een muntstuk. Meer bloemen waren er niet, zoals de familie van De Vos gevraagd had.

Het Nieuwsblad,  Jan Vens, David Vazn Hecke, bst