Meer dan 500 mensen ondertekenden rouwregister Luc De Vos

In het stadhuis van Gent hebben al meer dan 500 mensen het rouwregister ondertekend voor de overleden Gorki-frontman Luc De Vos. Dat meldt het Gentse stadsbestuur.
Luc De Vos overleed op 52-jarige leeftijd aan een “acuut falen van een aantal vitale organen”. Zijn lichaam werd vorige week zaterdag tussen 17 en 17.30 uur aangetroffen in zijn werkplaats aan de Gentse Kasteellaan.

De afscheidsviering heeft zaterdag plaats om 11 uur in de kerk Onze-Lieve-Vrouw Sint-Pieters op het Sint-Pietersplein in Gent. Het publiek kan de uitvaart volgen op het plein via een geluidsinstallatie. “Vanaf 9 uur zal muziek van Gorki te horen zijn op het plein, tot de aanvang van de dienst, om 11 uur. De dienst is voor iedereen toegankelijk, maar het aantal plaatsen is beperkt. In de kerk zullen 800 stoelen beschikbaar zijn voor het publiek. De deuren gaan open om 9.30 uur. Eens de 800 plaatsen ingenomen zijn, gaan de deuren dicht”, meldt het stadsbestuur.

Na afloop van de plechtigheid zal nog tot 13 uur muziek van Gorki te horen zijn op het plein.

Het Belang van Limburg, tomas