Doodsoorzaak Luc De Vos bekend

De Gentse zanger Luc De Vos is een natuurlijke dood gestorven. Dat nieuws is onze krant door drie verschillende bronnen bevestigd. Het parket spreekt van een acuut falen van de vitale organen.
Het lichaam van de zanger van Gorki werd zaterdagavond gevonden in zijn werkappartement op honderd meter van zijn woonst. Het parket liet kort nadien weten dat er geen uiterlijke tekenen van geweld waren, maar vroeg de wetsgeneesheer toch om een autopsie, om de juiste doodsoorzaak te achterhalen. Die autopsie zou nu uitgewezen hebben dat er sprake is van een natuurlijk overlijden. ‘Er is geen sprake van kwaad opzet, evenmin van zelfdoding. Wel van een acuut falen van een aantal organen’, bevestigde parketwoordvoerdster An Schoonjans.Uit respect voor de nabestaanden zal het parket niet verder communiceren over het overlijden. Luc De Vos is 52 jaar geworden. Hij laat een vrouw en een zoon van 14 jaar na.

Klassiekers

Luc De Vos was de vaandeldrager van de Nederlandstalige rock. Met zijn band Gorki scoorde hij tal van hits die uitgroeiden tot echte klassiekers. Zijn grootste hits werden Mia, Anja en Lieve Kleine Piranha. De Vos was ook een groot literair talent. Hij schreef meerdere boeken en dook ook geregeld op in talkshows en spelprogramma’s op televisie, waar hij als goedlachse man steeds charmeerde.

Vooral ‘Mia’ werd een grote hit voor De Vos. Het lied stond meerdere keren op de eerste plaats in De Tijdloze van Studio Brussel. De afgelopen week konden de luisteraars van de zender daarop stemmen. Omdat zoveel mensen dit weekend vroegen of ze alsnog hun stem konden aanpassen om Gorki op 1 te zetten, besloot Studio Brussel de eerste plaats sowieso dit jaar aan ‘Mia’ te geven. ‘Een ereplaats bovenaan de lijst’, noemden presentatoren Roos Van Acker en Stijn Van de Voorde het.

‘Luc was uniek’

De muziekwereld reageert enorm aangeslagen op het overlijden van de populaire zanger. ‘Luc De Vos was uniek’, zegt Jean Blaute, die daarin bijgetreden wordt door Johan Verminnen. ‘Hij was een groot artiest met een eigen stem.’ Frederik Sioen is ook bijzonder aangeslagen: ‘Hij was mijn persoonlijke held.’

Uit: Het Nieuwsblad