Studio Brussel geeft ‘Mia’ ereplaats bovenaan ‘De Tijdloze’

‘Mia’ van Gorki krijgt dit jaar een ereplaats in ‘De Tijdloze’ van Studio Brussel. Die beslissing werd genomen nadat de luisteraars van de zender massaal opriepen om de grootste hit van de overleden Luc De Vos op de eerste plaats te zetten.

De voorbije week was op Studio Brussel de ‘tijdloze week’ te horen. Daarin werden alleen nummers gespeeld die al in de lijst gestaan hebben of nummers waarvan luisteraars graag wilden dat ze in de lijst met de beste nummers aller tijden terecht zouden komen.
De stemming voor de lijst liep vrijdag af, maar sinds het overlijden van De Vos kwamen massaal tweets en mails binnen bij Studio Brussel waarin opgeroepen werd om de stemming te heropenen of ‘Mia’ gewoon op 1 te zetten.

‘We hebben daarom beslist om Mia een ereplaats te geven bovenaan de lijst’, maakten presentatoren Roos Van Acker en Stijn Van de Voorde zondagochtend bekend.

‘Mia’ staat al 21 jaar (sinds 1993) in ‘De Tijdloze’. In de jaren 2003, 2004 en 2005 stond de Gorki-hit zelfs helemaal bovenaan. In de editie 2013 belandde het nummer op plaats 22, elf plaatsen lager dan in 2012.

Uit Het Nieuwsblad, Guy Stevens