Comments ( 9.918 )

 • John says:

  Rust zacht lieve kleine piranha…

 • Karoline says:

  Beste Luc, je was een fantastisch mens. Goede muziek waar ons konden in vinden… Ik wens dan ook de familie en vrienden …. en de fan’s heel veel sterkte toe…….. Luc we vergeten jou nooit.

 • Ilse says:

  Sterren komen sterren gaan alleen Elvis blijft bestaan. Mia heeft nooit afgezien
  ze vraagt kun jij nog dromen.

  Als het donker wordt, en je niet meer weet, waarom het ooit begon! Blijf ik je altijd trouw!
  Bedankt Luc, vele fijne herinneringen door u en aan u!

  Innige deelneming aan familie en vrienden.

 • Sabine De Groote says:

  Toch wel aangedaan door dit plotse overlijden. Je hebt ons een laatste schop onder ons gat gegeven; het leven kan zo gedaan zijn, dus verspil het niet aan onnozelheden. Jij bent altijd jouw weg gegaan en gedaan zoals je het zelf wou, chapeau man, dan zouden veel meer mensen moeten doen. Veel sterkte aan de familie in deze tragische dagen.

 • Maxime says:

  Niet te beschrijven… het is hartverscheurend dat een échte pure zanger niet meer is… Alom geliefd, zoiets gebeurt niet zomaar. Een man van het volk, een levensgenieter, een man die zichzelf wist te blijven.
  Dit doet pijn.
  Het ga je goed, Luc.

 • Alain Deroy says:

  Verdomme Luc! Samen met je tijdsgenoten Stijn, Rick, Guy en Thé schreef je het dagboek van mijn jeugd. Ik ga je missen kerel! Bedankt voor al die fijne momenten. Ik zal je nooit vergeten!

 • Tommy says:

  Soms vraagt een mens zich af…
  Dankjewel

 • Anne says:

  Rust zacht.

 • Eva says:

  Veel sterkte aan de familie, vrienden en allen die jou genegen zijn. Bedankt voor wat je voor ons betekent, jouw liedjes zijn een stukje van onze jeugd. Bedankt, Luc!

 • Niels says:

  Voske, merci

 • Steve says:

  Veel te vroeg, echt veel te vroeg man. Ik ben zelf maar 10 jaar jonger… en jouw eindigheid, doet me stilstaan bij de eindigheid van dit bestaan. In mijn gedachten blijf je wel bestaan en misschien kom ik je ooit nog wel eens tegen, ergens, wie weet. De eerste keer trouwens dat ik een beetje verweesd voor me uitstaar bij het verlies van een ‘bekende’ medemens. Veel sterkte voor je famile…

 • depeet says:

  soms vraagt een mens zich af ……veel sterkte aan de familie

 • Cindy says:

  Bedankt Luc voor uw muziek, die altijd blijft bestaan. Veel sterkte aan iedereen die je dierbaar is.

 • Gust Aerts says:

  Mooie mens is heen gegaan. Het gaat je goed aan de andere kant.

 • Michel says:

  Bedankt voor de prachtige songs ! Sterkte aan vrouw en kind.

  Michel

 • Beckers says:

  Plots en onverwacht
  Een leegte diep vanbinnen
  Nooit gedacht….
  Veel sterkte aan de familie en vele vrienden.
  ( niet alleen Elvis blijft bestaan…)

  Keely x

 • Lore says:

  Bedankt voor alles wat je op ons hebt losgelaten. Uw muziek zal voor altijd in mij voortleven als soundtrack van mijn jeugd. Veel sterkte aan vrienden & familie.

 • Martine Gryson says:

  R.I.P. Luc, we zullen je heel hard missen… Het gaat je goed ! waar je ook bent!
  Heel veel sterkte voor je familie en vrienden!

 • Eline says:

  RIP…en de groeten aan Elvis! Net zoals hij zal jij blijven voortbestaan!!!

 • dries says:

  beire kerel, het ga je goed R.I.P

 • Zara says:

  Een der grootste Gentenaren, die zo sympathiek en down-to-earth was, dat je dacht dat je hem persoonlijk kende…

  Onze eigen Elvis,die vele generaties heeft getekend en die de tijden aan het kampvuur zoveel gezelliger maakte.

  Ge zult niet gauw vergeten worden, daar zorgt iedere zelfrespecterende Gentenaar wel voor.

 • celi nancy says:

  veel sterkte aan de familie van luc de vos met het vroegere heengaan. sterren komen, sterren gaan alleen luc de vos blijft bestaan.

 • fanny says:

  Ontdaan en verdrietig ben ik met het droevig nieuws,dat je niet meer bij ons bent,maar uw muziek zal in mijn hart bewaard blijven,veel sterkte aan je familie

 • Jurgen Paquet says:

  Nee nee neee…. Heel veel sterkte aan de familie! En Voske, merci om mn jeugd te kleuren, jou teksten en muziek blijven me eeuwig bij! Rust zacht

 • Lien says:

  Vosje,

  Ik herinner me nog zo goed enkele jaren geleden op de Gentse feesten dat je je optreden stil legde omdat er een grote man voor mij kwam staan. U vroeg hem of ik en een vriendin voor hem mochten gaan staan omdat een we anders het optreden niet konden zien. Dit moment blijft me nog steeds bij. Je bent een man waar veel mensen naar opkijken! Zoals jij moesten er meer zijn… Het ga je goed.

 • Arne Joseph says:

  Luc, we zullen je missen vriend, je bent hebt net als Mia het licht gezien maar wel veel te vroeg. We zullen je nooit vergeten, 29 november staat in mijn geheugen als een zwarte dag. Je was niet zomaar een zanger of landgenoot, je was een vriend van elke belg. Iedereen had wel 1 nummer van je dat iets bij hem losbracht. Je was een held, de vader van het vlaamse lied. Sterren komen sterren gaan, maar jij blijft altijd bestaan, in mijn hart en waarschijnlijk in dat van alle belgen.

 • Lieke says:

  Je kruipt onder de wol
  Samen met je beer…

  Slaapwel Luc.
  Elke dans op de Feesten is voor jou.

 • Veerle Demolder says:

  men eist een verklaring
  waarom ik niet kan komen
  op onze man zijn afscheidsfeest
  onze man waar wij van hielden

  er zal geween zijn
  en tandengeknars
  maar ook veel mooie verhalen

  Ik ben aanwezig… in gedachten.

  (omdat niemand het zo mooi kon zeggen als de meester zelf – veel sterkte en diep geraakt…)

 • patty says:

  ik werd altijd blij van jou,
  je leek zo’n echte, lieve vent
  slim én grappig
  je bent veel te vroeg gegaan…
  rust zacht

 • Geert says:

  Een groot verlies van een echte Vlaamse rocker!

  R.I.P

  Sterkte aan de familie.

 • Anne says:

  De herinneringen zullen ons bij blijven in je muziek.
  Aan de familie heel veel sterkte gewenst!!!

 • els says:

  Dit is zo erg…onwezenlijk…nen toffe pee,ne volksvriend,rechtuit…je deed iedereen lachen…jij en je prachtige liedjes gaan de geschiedenis in,dit is voor altijd!
  het ga je goed voske,je zal voor altijd onder de mensen blijven! Bedankt !! Xx

 • Danny says:

  Rust zacht Luc de vos en dat je ook in het hiernamaals nog steeds muziek kan maken zoals je dat als 25 jaar deed we zullen je missen.
  En sterkte aan vrouw en zoon en de rest van de nabestaande

 • Dechamps Annemarie says:

  RIP Luc
  Geen woorden wat een verlies.
  Sterkte aan familie en vrienden

 • Nadine Vandersmissen says:

  Onze vriendschap startte in 1992 .. jij mijn idool die mijn verjaardag kwam opfleuren … we kregen een toffe vriendschapsband vol van momenten die ik nu koester … we zagen mekaar op concerten, je kwam bij ons thuis voor leuke babbels bij kaarslicht en wijn, je speelde akoestische gitaar voor mij toen we in Wippelgem op bezoek waren en je mama ons taart en koffie gaf, je was zo een mooi mens … nu blijft er een gapende wonde in mijn hart en kan ik enkel maar zeggen Voske my hero, hope you are doing fine in heaven now … ik wens Sandra, Bruno, de bandleden en andere familieleden en vrienden heel veel sterkte …Rust zacht lieve Luc, voor mij blijf je een grote meneer en ga je nooit uit mijn hart !

 • Nele says:

  Hè Luc,

  Een hele tijd terug ben je bij ons in lemberge komen zingen, er was gn festival, groot feest of wat dan ook. Maar wel een verj feest voor iemand die de strijd gewonnen had tegen de vuile kankerbeestjes. We wisten dat er iemand ging komen zingen, maar wie was voor ons een raadsel… Maar toen opeens kwam jij daar binnen en iedereen stond met grote ogen te kijken onze Luc de vos die hier in klein zaaltje kwam zingen voor ons. Wauw en inderdaad Luc jij hebt er een super avond van gemaakt.1 om nooit te vergeten. Dank u.
  Ook ben jij een super mooi voorbeeld voor muzikanten die het gevoel hebben te gaan vliegen… Want jij bent gewoon altijd jezelf gebleven!! Echt ik kan het nog niet geloven dat je weg bent Luc. We gaan je echt missen!!! Sterren komen, sterren gaan, maar jou naam zal altijd in ons hart geschreven staan. -xxx-

 • Lieve Deckers says:

  Lieve lieve Luc,

  Ik weet niet hoe ik me moet voelen, ik heb je nooit persoonlijk mogen ontmoeten maar heb wel uren voor een podium naar je muziek mogen kijken en luisteren, je ontwapenende kinderlijkheid maar toonbeeld van grote en mooie intelligentie, de prachtige teksten, de manier waarop je je publiek kon bespelen, het wederzijds respect… Het kiekevlees dat je samen met je groepsmaten aan duizenden tegelijk kon bezorgen, aan ons…
  Woordkunstenaar Luc, anders kan ik je niet noemen. En nu, wat komt er nu ? Wie gaat deze grote leegte die we nu voelen opvullen ? Ik ben Clouseaufan in hart en nieren Luc en jij zag ons ook graag zoals wij ook jou graag zagen, je komt elkaar tegen in dit kleine land, het kon niet anders, maar wij brulden even goed jouw nummers mee… Je bent one of a kind Luc, een mooi mens. Ik leef zo erg mee met je vrouwke, je zoon, je collega’s, je ziet ze steeds stoer ogen op die podia maar vandaag hebben al die stoere artiesten veelbetekenende tranen. Luc, je was een levende legende, nu een legende, een icoon. Raar dat je een mens zo graag kan zien zonder hem persoonlijk te kennen. Ik wens je een geweldig after-life in heaven Luc, leer de mensen daar de kunst de jouw woorden, woorden die wij heel erg zullen missen.
  Ik zag mijn vriend heel emotioneel huilen Luc, het deed pijn die vent die anders zo stevig met zijn 2 pootjes op de grond staat te zien huilen als een klein kind omdat zijn held er niet meer is, de liefde voor muziek heeft ons samengebracht… dit kan nooit meer overgaan. Ik heb het vandaag al zoveel gelezen maar het is wel zo: “Sterren komen, Sterren gaan… alleen Luc De Vos blijft Altijd bestaan…” Je hebt me verscheurd Piranha, van oprecht verdriet voor een groot artiest.
  Mijn oprechte gevoelens van medeleven voor je vrouwke, je zoon, je familie, je bandleden, je muzikale en andere collega’s en je ontelbare fans.

  Je zal nooit sterven Luc, nooit…

  Mijn diepste respect,

  Lieve (Deckers)

 • Johnny says:

  Veel te vroeg , er waren nog zoveel nummers onbezongen ,maar In je muziek zal je altijd blijven bestaan , woorden schieten te kort , ogen gevuld van tranen , rust luc tot ooit …..

 • Meulen karina says:

  Zo jong en zonder afscheid te kunnen nemen.. Verschrikkelijk voor z’n nabestaanden!!
  Heel veel sterkte aan al z’n geliefden.. RIP Luc!!

 • Lisa says:

  Sterren komen, sterren gaan.. Alleen Luc die blijft bestaan. Je blijft bestaan in ons hart, in ons geheugen, in onze ziel.
  Nog vol energie nam je deel aan de slimste mens ter wereld en liet je je beste kant zien. Je schreef nummers die uren in je hoofd bleven hangen en nu zullen we jou energie moeten missen!

  Rust in vrede, het ga je goed.
  Sterkte aan de familie en vrienden.
  We gaan je missen, Vossieboy.
  Dikke kus xxx

 • marianne says:

  Veel te vroeg van ons weggegaan!! Ik leerde jou en je muziek kennen door mijn zonen die steevast naar de GF gingen om naar je optredens te gaan zien en naar je muziek te gaan luisteren!!Ze waren hevige fans van Gorki toen ze jong waren en nu nog waarschijnlijk!!Veel sterkte voor je vrouw en zoontje!!Je blijft in ons hart en in onze gedachten en je muziek zeker!!

 • anka says:

  Geen woorden voor.. weer een groot artiest die we zullen missen maar nooit zullen vergeten. Sterren komen, sterren gaan ma gij zult altijd blijven bestaan !! Rust zacht

 • Nathalie says:

  Ongeloof, verdriet, heimwee,….. wat een verlies voor Vlaanderen, voor Gent maar bovenal voor zijn naasten, vrienden en familie. Veel te vroeg,….. We zullen je missen lieve kwajongen……

 • Stijn says:

  R.i.p, Luc ver goan dich missen!

 • michel van de Gracht says:

  veel sterkte aan de familie van Luc.

 • Peter says:

  Zo’n 20 jaar geleden zongen we na een nachtje stappen in de straten van Brussel: “Dank u voor deze nieuwe morgen, dank u voor deze nieuwe dag.Dank u dat ik met al mijn centen pinten drinken mag !!!” We hadden er toen samen net iets minder binnen dan de leeftijd waarop je nu geveld wordt. Hadden we er godverdomme maar nog wat meer verzet. Nooi nie meir tot nonne keir moat, moa kmissi euj, “Niemands meester, Niemands knecht”….

 • Bart Gryp says:

  Rust in vrede Voske, ergens daarbuiten. Wij houden je in ons hart, hierbinnen. Mijn innige deelneming aan familie en vrienden, en mijn excuses aan de buren (die nog een hele tijd mijn krop-in-de-keelversie van Mia zullen mogen aanhoren.

 • Steven pauwels says:

  Rust zacht .
  We hebben genoten van je muziek ik hoop dat we deze nog lang mogen horen

 • Elisa says:

  Woorden schieten te kort, Luc, veel te snel man, veel te rustig nu..

 • Michael says:

  Belgisch icoon van het Vlaamse lied!
  Grote mens in al zijn eenvoud!
  Veel te snel deze wereld moeten verlaten!

  Moed en doorzetting voor je zoon, vrouw en familie!

 • Jürgen Loosveldt says:

  Steren komen, sterren gaan…

  Innige deelneming aan vrienden en familie met dit grote verlies.

  RIP Luc

 • Jimte says:

  Je was altijd groot maar ook zo klein.. Prachtmens ben je.. Blijf je!

 • marleen says:

  Je was ‘ne vree wijze gast’… badankt voor je muziek en je woorden en heel veel sterkte voor je familie!

 • Willem De Poorter says:

  Luc,

  Shit maat, veel te vroeg hé. Je muziek, gevatte opmerkingen, je columns … ik ga ze missen.
  Je was een ne echte genteneir: rebels, vogelvrij en recht voor de raap. Ge waart ne lieve kleine piranha en je zal blijven voortleven want niemand gaat verloren.
  Veel sterkte voor Sandra en je zoon.

 • Jan says:

  Luc De Vos blijft altijd bestaan . we gaan je missen man . het ga je goed

 • Pascale says:

  Rust zacht “scheune vent”…
  We zullen je missen !
  Veel sterkte aan je dierbaren

 • Emanuel says:

  Gent is de ziel van ons landje en die ziel heeft gisteren een stevig stuk van haar licht verloren …

 • jochen says:

  Ook al was ik niet je grootste fan op muzikaal vlak, doch moet ik erkennen dat Mia een klassieker is, toch wist je mij op de één of andere manier te raken. Ik vermoed dat dit te maken heeft met de zweem van melancholie die steeds over u hing, een zekere tristesse die je uitstraalde. Ik denk ook dat je nog echt was, wars van alle trends, een zeldzaamheid in het huidige bv-landschap.

 • Van Herck Mieke says:

  Straf dat zoveel mensen geraakt zijn en dat is veel betekenend. De kracht van woorden, muziek en uitstraling. De ‘Ster’ blijft.

 • Bert says:

  Zelfs onze kids (14-12-9) waren verrast deze morgen….. Want jouw muziek werd ook door hen al heel veel gezongen…. En altijd met plezier in de ogen…..

  ‘ mia ‘ wordt vanaf nu toch anders…..

  Je was een groot artiest.

 • Audrey says:

  De schoonste mensen gaan eerst, dat is waar! Geef je een dikke knuffel aan mijn zus, en muziekliefhebber, Cindy, Luc! Merci…… Het ga je goed!

 • Inge says:

  Dit is het soort nieuws dat je nooit wil horen. Dat met een schok tot je doordringt en waarvan je dan denkt: “dit kán niet waar zijn!”…
  Helaas zullen we moeten verder leven met alle herinneringen die de geweldige Luc De Vos achter liet. Aan familie en vrienden: ontzettend veel sterkte gewenst.

 • Van Staey peter says:

  je was een envoudige man,sterk in het schrijven en zingen van je vele mooie liederen,deze zomer nog gezien op Kneistival,luc we gaan je missen, heel sterkte aan de familie en zeker aan je vrouwtje en je zoon

 • christine says:

  Ons oprecht medeleven en veel sterkte aan zijn echtgenote ,zoon en familie hij zal door velen gemist worden ook door ons !!!

 • debusschere marnix says:

  het gaat je goed daarboven,je bent en blijft een icoon en niet alleen Elvis blijft bestaan maar Luc de vos ook.
  LUC we vergeten je nooit.
  bedankt voor de prachtige muziek,
  RUST ZACHT LIEVE KLEINE PIRANHA

 • Jolien says:

  Intellectueel gevoelige mens, een voorbeeld voor velen. Luc, bedankt voor alle pareltjes van teksten, voor de herinneringen aan mijn puberteit, het meezingen nog niet verleerd. Rust goed <3

 • Dimitri says:

  Een groot verlies van een groot mens, een groot talent en een groot voorbeeld van eenvoud die siert !!!!

  Vele mensen gaan je missen Luc, oudere en jongere mensen.

  Een voorbeeld voor een grote variëteit van mensen.

  Rust in vrede…..

 • glen patteet says:

  ik wens in ieder geval mij medeleven aan de familie van luc en sterkte en ik wul hem bedanken voor zijn mooie muziek en we zullen altijd trug denken aan je mooie liedje mia en jebwas die man van gorki en gorki gaat nooite meer zelfde zijn maar sapo voor wat je deet
  en rust in vrede luc

 • Yvan says:

  Het lichtend pad verliet deze wereld.
  LDV, de man die zijn volk leerde luisteren….

 • Willem says:

  Het verlies van een icoon , man, papa. Sympathieke mens.
  klant in onze winkel waar we je maandelijks wel eens zagen, en elke keer ons hart wat sneller sloeg , want de herinneringen die je opwekte aan vervlogen mooie tijden.
  dank u !
  R.I.P

 • Lieve says:

  Mijn oprechte deelneming aan de nabestaanden in eerste plaats zijn vrouw en kind.
  Dit verlies stuit op onbegrip, een slechte droom, het laat velen niet onberoerd. We zullen je missen, je no nonsens, je eenvoud , of je nu voor de eerste man van ’t land of jan-met- de pet stond, je bleef wie je was en dat maakte je zo uniek!

 • Jeroen Teerlinck says:

  Een ster uit onze jeugd verdwijnt,
  een stem aan de hemel verschijnt…

  RIP

 • Ivo says:

  ik wens de familie heel veel sterkte in deze moeilijke tijd We zullen hem zeker missen

 • Marijke Das says:

  Nooit vergeet ik jouw prachtige muziek je bijzondere stem je eenvoud
  Sterkte familie en Gorki

 • Soetkin says:

  Lieve L., je was mijn jeugdheld. Ik volgde je doorheen het land, in feesttenten en jeugdhuizen. Lange avonden onder sterrenhemels, denkend aan jouw teksten…

 • Wintmolders Eddy says:

  Jong, veel te jong! Bedankt voor wat je aan muziek achterliet! Heel veel sterkte aan je familie gewenst!

 • De vos Kris says:

  Bedankt voor de mooie muziek lieve kleine piranha RIP

 • Liesbeth says:

  Rust zacht, we zullen je missen, en niet alleen je muziek…
  Veel sterkte aan familie en vrienden.

 • Marijke B. says:

  Dank (vreewel mercie)voor de mooie liedjes en héérlijke concerten ! Absoluut tijdloos !

 • Ruyseveldt says:

  De stem verstomt, de ster blijft – nu aan de hemel…
  Goede reis Vos!
  Alle sterkte aan de familie

 • Senrame Frieda says:

  Luc was een hele toffe man .Innige deelneming voor het zware verlies dat de familie komt te treffen .

 • Eline says:

  Zeer aangedaan door ’t plotse overlijden van een grote held. Sterkte aan familie en vrienden.
  Rust zacht!

  Lucske, de laatste dans die moet je mij nog schenken…

 • Tom van gestel says:

  Beste familie en vrienden van Luc,
  Ik wil jullie bijzonder veel sterkte wensen bij dit verlies.
  Wat Luc betekende voor het Nederlandstalige lied is onbeschrijfelijk.
  Beste Luc, We Zullen Je Missen

 • Philippe says:

  Luc,je was een grappig man een goede muzikant,heel vlaanderen,België,Europa ,de wereld gaat jou missen . RIP and YNWA

 • Philippe says:

  Je had gehoopt te kunnen zingen tot je tachtigste… Het heeft niet mogen zijn. Nu blijven wij verweesd achter.gelukkig laat je ons zo veel prachtige dingen achter. Sterkte aan je vrouw en zoon.

 • joke says:

  Bedankt voor de mooie klanken en aangename teksten. Blij dat ik jou nog eens aan het werk heb gezien in oostende deze zomer. Dat je altijd mag blijven voortbestaan. Veel sterkte aan de familie bij dit plotselinge verlies.

 • Valerie says:

  We zullen je missen.
  Rock in peace… xxx

 • Philip Christiaens says:

  Uw muziek was een deel van mijn leven. Ik keek er naar uit om U,samen met mijn vriendin, terug te zien tijdens “25jaar gorki” in Lommel.
  THX LUC voor de aangename jaren, het ga je goed.

 • Marina says:

  Vos, fantastisch monstertje, merci voor alles. Doe de groeten aan (pdw) daarboven. Waarom moeten de goeien zo vroeg gaan? Heel veel sterkte aan al wie hem in het gewone dagelijkse leven moet missen als lieve man, papa en collega.

 • Joyce A says:

  Sterren komen, sterren gaan. Je had het zelf al aangegeven.
  Maar niet alleen Elvis Blijft bestaan, jij zal ook verder leven hier bij ons in Gent.

  Sterkte aan de familieleden en de gemeenschap die dit verlies moet dragen.

 • Nicole Denivel says:

  Innige deelneming aan de vrouw en zoon van Luc. Ook aan zijn familie en vrienden ,die verweest achter blijven. Veel sterkte in deze droeve en donkere dagen.

 • Lien says:

  Jij gaf me de allereerste liedjes die ik van het begin tot einde kon meezingen…net zoals jouw muziek…onsterfelijk in mijn hart…

 • Lindsey says:

  Wat moet een mens hiermee… Heb je niet persoonlijk gekend, maar door je teksten, je songs en de interviews leek het wel zo. Eindeloos songs meegebruld en respect voor je gekregen dat alleen maar groeide. En dan… Boem patat gedaan. Rust zacht, sterkte aan degenen die je lief waren.

 • Kristof Verhoeven says:

  een lach en een traan. dat is Luc De Vos. het schijnbaar normaie een gekke twist geven, het oppervlakkige diepgang. of gewoon zot doen, dat mag ook soms. op scoutsfuiven in mijn jonge jaren schalden zijn songs door de boxen (mia uiteraard, maar ook andere singles) en ze begeleiden jeugdige onbezorgdheid met een zekere schmertz. voor wie goed luisterde, was het daar. ook in de rustigere albums tracks schemerde deze dualiteit door. wij wilden gewoon rocken, hij rockte met hart en ziel. véél te vroeg, en een spiegel. een spiegel voor mij, en velen met mij. zijn muziek en teksten waren/zijn herkenbaar voor velen. zonder het te durven zeggen. maar hij zei het. sterkte aan familie en vrienden. het verlies van een publiek figuur is altijd bigger than life in a way, maar vooral een verlies voor directe nabestaanden. het is ook op dat niveau dat ik dit verlies persoonlijk wil delen.

 • annie says:

  Een groot verlies voor iedereen. We gaan jou en je optredens missen.

 • Defever Stefan says:

  Innige deelneming aan vrouw en kind met dit zeer groot verlies

 • Ludo wieme says:

  De eerste keer dat ik jouw nummers hoorde, was ik meteen verkocht. Een genre op zijn eigen. Nadien had ik eenzelfde klik met het geschreven woord. Ik ga nog veel luisteren en lezen. Het gaat je goed, bedankt, voor het vele verblijden. Gent verliest alweer een monument.
  Sterkte aan Sandra en Bruno en aan allen

 • Wintmolders Eddy says:

  Jong, veel te jong! Bedankt voor wat je ons achterliet!
  Héél veel sterkte aan je familie!

 • Hans says:

  De wereld is weer wat grijzer, een kleurrijke artiest en tijdgenoot is heengegaan.
  Rust zacht maar toch wat rebels Luc!

 • muriel & freddy says:

  BESTE LUC
  JE LEEFT VERDER IN ONZE HARTEN
  WE ZULLEN JE MISSEN !

 • Sophie says:

  Veel sterkte aan zijn vrouw en zoon…we gaan je verdorie missen, slaap zacht en rust in vrede

 • Syl says:

  Beste familieleden en vrienden van Luc : heel veel sterkte met het plotse verlies dat jullie overkomt. Hopelijk putten jullie wat sterkte uit het medeleven dat vanuit heel Vlaanderen weerklinkt.

 • patrick says:

  jij zal altijd blijven bestaan lucske
  oprechte deelneming aan de familie en gorki

 • Karoline says:

  Beste Luc
  Je was een fantastisch mens. En zanger.
  Ik wens dan ook de familie en vrienden en ook de vele fan’s heel veel sterkte toe bij het grote verlies om Luc. Je bent een ster Luc.
  Rust zacht in vrede .
  X

 • Katty says:

  Geen enkele zaterdag was ooit zo zwart als gisteren. Ik krijg het niet in mijn hoofd dat jij, “DE Luc De Vos”, waar wij groot mee zijn geworden, er niet meer is.
  Ik wil het ook niet geloven dus niet alleen Elvis blijft bestaan…jij ook !

 • Karla Goossens says:

  Lieve Luc, jij zit nu aan de overkant, wij zitten hier in dit tranendal. Ik wil vooral mijn lieve steun uitdrukken aan je lieve vrouw en je zoon, die jou zo erg zal missen de komende weken, maanden, jaren, àltijd zoals wij dat zullen doen, maar op een nog veel intenseren manier. Je zit nu ongetwijfeld aan de overkant, daar op een comforabel (bar)krukje, beetje te tokkelen, misschien wel een nieuw liedje, paar mooie zinnen neerschrijven waarmee je de mensen zo mooi kon raken. Het ga ja goed daar aan de overkant, luc, maar wij zullen je hier niet alleen nooit vergeten, maar ook en vooral heel erg missen. Bedankt voor alles wat je voor ons gedaan hebt Luc, dat was gewoon fantastisch ! xxx

 • Nathalie says:

  Een groot verlies van een fantastiche artiest. Mijn oprecht medeleven aan zijn gezin. Het doet je stilstaan bij het leven…veel te kort hier geweest…

 • Stijn says:

  Veel sterkte voor de familie en vrienden van Luc De Vos. Het ga je goed en laat ze daarboven nu maar wegdromen en genieten van jouw prachtige nummers. Jij was geen ster want die komen en die gaan, jij was een goed mens die altijd in de harten van vele mensen zal blijven bestaan.

 • Myriam says:

  Luc De Vos je bent er niet meer, moeilijk te geloven, maar je muziek zal blijven bestaan… jij bent veel te vroeg heengegaan! R.I.P. Luc.
  Veel sterkte aan zijn vrouw, zoon, familie en vrienden.

 • Jolijn says:

  Diep respect voor een groot man die tegelijkertijd altijd zo menselijk gebleven is. Je zal hard gemist worden…
  Heel veel sterkte gewenst aan je gezinnetje en alle dierbaren rondom jou.

 • Moritz Angillis says:

  Bedankt voor uw mooie boeken en Juiste muziek, ik ga uw optredens missen ,sterkte aan de familie

 • Lana says:

  verdorie, khad u nog zo graag eens live zien optreden. zo veel bewondering voor een man die Nederlandstalige muziek kon laten rocken, en daarmee nog groot succes kende. Da’s ‘vree’ straf, doet niemand u na. Sterren komen en sterren gaan, soms iets te rap. Rust in vrede en zij maar zeker dat de mensen hier u nooit zullen vergeten, uw muziek zal voortleven alsook de goeie persoonlijkheid die daarachter schuil ging. In memoriam

 • smets stijn says:

  Soms vraagt een mens zich af hoe het in godsnaam kon gebeuren ….. veel van je nummers hebben mijn jeugd bepaald Luc , je was een Icoon en zult altijd een Icoon blijven , veel sterkte aan de familie met dit onwezenlijk verlies

 • vandewiele rudy says:

  Je muziek gaan we altijd blijven horen alleen niet meer je stem het ga je daar goed boven rust zacht

 • An says:

  Bedankt Luc voor je mooie muziek, Mia was en is nog steeds mijn lijflied.
  Het gaat je goed.
  Veel sterkte aan je familie en vrienden

 • carlos claus says:

  EEN GROOT VERLIES IN DE MUZIEK WERELD NOG STEEDS NIET TE GELOVEN!! JE ZAL ALTIJD IN ONZE GEDACHTEN ZIJN ….
  VEEL STERKTE AAN DE FAMILIE

  RIP

 • Yves Van der Auwera says:

  No words…. Een groot verlies, veel te jong..

  Rest in Peace!

 • Frederik Lenaerts says:

  “Ik ben je kwijt en lijd nu onder het feit dat spijt
  Bijna altijd te laat komt en nooit op tijd
  Verloor de strijd en lijd nu onder het feit dat spijt
  Te laat kwam, want ik ben je kwijt
  En geef me nog een beetje van je ex-liefdadigheid” (ABN & LDV)

  Sterkte aan familie en vrienden

 • Yves Herzeel says:

  Het ga je goed daar boven. Bedankt voor die mooie momenten.
  Innige deelneming en veel sterkte toegewenst aan familie en vrienden

 • Kerstens Pieter says:

  Beste Luc, grote dank voor jouw aansprekende muziek, die ik voor altijd met genegenheid en goede herinneringen in mij zal meedragen. Goeie reis en behouden aankomst !

 • guido biebaut says:

  Met Karine van Kruishoutem en Luc De Vos aan het podium van Sint-Jacobs tijdens de Gentse feesten.Onsterfelijk moment.Eén van mijn geliefde Gentenaars is heen gegaan.
  Zoveel mens in zo’n mooie muziek. Bedankt.

 • An says:

  Sterren komen, sterren gaan …
  Bedankt!

 • vandenhouweele heidi says:

  spontane tranen bij het horen van het nieuws gisteren
  het ga je goed luc daarboven
  hopelijk breng je daar evenveel vreugde, eenvoud en humor
  sterkte aan de familie

 • Lore says:

  Enorm veel sterkte aan familie, bandleden, vrienden en fans. Wat een verlies toch. Wat een held en meester met tekst. Spijtig dat we die bewondering niet vaker toonde. Hij zal gemist worden.

 • Tijs Delacroix says:

  Festival Dranouter 2010.
  Episch meezingmoment en tot op heden mijn ‘mooiste festivalmoment’, bedankt Luc.

 • Nadine says:

  Een groot verlies van een super artiest. Mijn oprechte medeleven aan zijn familie en vrienden. Het doet je stilstaan bij het leven…, slaap zacht xxx

 • sylvie steyaert says:

  Vlaanderen is een snedige tong armer!! Mijn deelneming aan de familie, sterkte!!!

 • Mieke Courtmans says:

  Verdomme Luc. Dju toch. Dat kan toch niet.
  Die drie zinnetjes blijven zich herhalen in mijn hoofd en ongetwijfeld in dat van vele anderen.
  Je bent de trots van Wippelgem en Evergem. Je was de sympathiekste van heel Gent. De man die je moest tegenkomen op de Feesten, was het niet op het podium, dan ergens op één van de pleinen of in de straten van Gent.
  Het voelt nu in één klap zo anders. En Wippelgem, Evergem en Gent zijn in diezelfde klap heel stilletjes geworden.
  Rust zacht, man.

 • Anja says:

  Ik heb je niet persoonlijk gekend Luc en toch heb ik altijd genoten van je muziek.
  Die laatste dans zal ik je nooit kunnen schenken.
  Rust zacht Luc

  Mijn medeleven aan de familie en vrienden

 • Sven says:

  Bedankt Luc voor de vele mooie momenten in mijn jeugd en de herinneringen als ik naar uw muziek luister. Het ga je goed daarboven …

  Veel sterkte aan vrouw, zoon en familie.

 • Slvia says:

  Innige deelneming. Samen met mijn vriendin MIA in Poperinge op marktrock een babbeltje gedaan.

 • Morena says:

  Pracht persoon, en zanger.
  Bedankt voor je geweldige muziek en zoveel meer!
  Sterkte aan de familie en vrienden.
  Rust in vrede!

 • Mady says:

  Luc, je was een fijne vent, we zullen je nooit vergeten.
  Sterkte aan de familie en vrienden.
  R.I.P.

 • Cagill says:

  Rip…..veel te vroeg…..het ga je goed…..

 • Joke says:

  Ik was niet echt fan van de groep op zich (hoewel ik alle teksten kan meezingen), maar had het geluk je vorig jaar tegen het lijf te lopen…je was zo down to earth, nen doodgewone sympathieke vent…bedankt Vos…het ga je goed xxx

 • Fie says:

  Soms schieten woorden tekort in het leven. En dan is muziek de redding om je gevoelens te uiten. Muziek en teksten zoals die van jou, Luc De Vos.

  Mensen houden niet op met bestaan zolang er iets is dat hen in leven houdt. En ik denk dat er genoeg zaken en mensen zijn die jou zullen doen voortbestaan!

  Er is terug een sterretje bij aan de hemel. Een sterretje boven Gent, waar we elke dag naar zullen kijken als we weer eens wegdromen bij een mooi stukje muziek, een goed geschreven tekst of een lachende voorbijganger die je dag weer goedmaakt.

  Veel sterkte aan familie, vrienden, Gorki, en iedereen die Luc persoonlijk kent.

  Het ga je goed, feest ze daar maar verder!

 • Nico says:

  Groot icoon dat nu weg is

 • Emiel says:

  Jah Luc,
  NIEMAND GING TOCH VERLOREN
  ik ga je missen
  Ke platen en Cd’s werden niet enkel bij ons maar ook in andere gezinnen grijs gedraaid
  Maar nu
  Nu ontploffen onze MP3’s er zelfs van.
  Luc R.I.P.
  Dees is voor jou

  Zonder hoop en zonder eten
  Stuurde jij me weer naar bed
  Want ik ben stout en de stoute kind’ren
  Die moeten altijd vroeg naar bed
  Luc, de laatste song
  Die moet je mij nog schenken
  Luc, de laatste song
  Die moet je mij nog schenken
  En de maan schijnt door de bomen
  De brave mensen gaan naar de zee
  Ik zie ze rijden op hun brommers
  Ze hebben lol en ik mag niet mee
  Luc, de laatste song
  moet je me nog schenken
  Luc, de laatste song
  Die moet je mij nog schenken
  Luc, de laatste song
  moet je me nog schenken
  Luc, de laatste song
  Die moet je mij nog schenken
  Ik blijf je altijd trouw
  En als het donker wordt
  En je niet meer weet
  Waarom het ooit begon
  Blijf ik je altijd trouw (4x)

  Nogmaals
  WE GAAN U MISSEN!!!

 • Nino says:

  Al 11 jaar zorg jij voor de dagelijkse soundtrack in de keuken bijons in huis. En nu ik op uitwisseling ben heb ik die traditie voort gezet. Net wanneer ik zoveel meer aan jou muziek had en ik je muziek eindelijk leek te begrijpen moeten we van jou afscheid nemen. Ik heb er 2 zware dagen opzitten en na een telefoontje met het thuisfront blijk ik niet de enige. Ons moeder zei dat het wel leek alsof we een vriend verloren hadden en dat is zo, dat voel ik ook. Rust in vreden luc. Sterren komen, sterren gaan maar jij blijft bestaan.

 • peter penterset says:

  Rip luc. Jammer dat je hier jouw leven zelf beëindigt … 🙁

 • Jan says:

  zalige vent
  zalige songs
  Raar
  Einde
  Geniet
  Leef
  mia
  Ster
  Vos

 • Ries says:

  Sterkte voor de naasten! Luc…RIP!

 • Anita vrintsmaar says:

  niet te geloven nog zo jong ,en ook zo plots ,een paar weken geleden was je nog even de slimste mens ,
  Sterren komen ,sterren gaan ,maar jij blijft zeker bestaan .
  Veel sterkte aan de familie

 • herman says:

  Luc, we zullen jou nooit vergeten! Respect! Sterkte aan de familie!!

 • Ria Cornelis says:

  nooit meer de lach van luc horen, dat kan niet…

  nooit meer de zanger, humorist, filosoof, animator de vos bezig zien, dat kan niet…

  vreselijk dat gemis…

  sterkt aan de familie

 • Kristof says:

  veel sterkte aan familie en vrienden.

  Dank voor de mooie muziek en teksten.
  Rust in vrede…

 • Gerda says:

  Het ga je goed Luc, daar aan de andere kant … rust zacht x

  Héél veel sterkte toegewenst aan het gezin van Luc, de familie en vrienden en aan de andere groepsleden van Gorki bij dit groot verlies en immens verdriet … ik leef met jullie mee x

 • K says:

  Het gaat niet meer hetzelfde zijn om in Gent rond te lopen, wetende dat ik je bijvoorbeeld niet meer in de Vooruit zal tegen komen…
  Slaap zacht, Luc. Je was een prachtmens en je zal voor mij altijd blijven bestaan. Veel sterkte aan familie, vrienden en mede-fans.

 • Sandy says:

  Man,man,man daar is gans Vlaanderen van aangedaan dat jij ons hier allemaal achterlaat,véél te vroeg …een geweldige zanger met hart op de juiste plaats.Altijd jezelf gebleven! Sterkte aan familie en vrienden!

 • celine says:

  Maar jongens toch…toch niet luc de vos!
  een groot verlies voor het vlaamse lied.
  celine

 • Niki says:

  Veel sterkte aan de nabestaanden… het mag een troost zijn dat hij overal een ster zal zijn…

 • Sven Van Linden says:

  Luc,

  Bedankt voor je Nederlandstalige muziek.
  Je bent er nu jammer genoeg niet meer,
  maar je muziek zal altijd blijven bestaan.

 • Paul D'Joos says:

  Een GROTE mijnheer is van ons heen gegaan. Veel sterkte aan allen die hem lief hadden. We gaan hem missen.

 • Stijn says:

  Een jeugdheld die voor altijd blijft bestaan.
  Rust zacht, Luc, waar je ook bent..

 • François says:

  Heel veel sterkte aan zijn echtgenote en zoon. Rust in vrede Voske.

 • Tim Calus says:

  Beste Luc,

  Jou plotse overlijden sloeg in als een bom.
  Ik ga je missen, kheb je maar 1x live aan het werk gezien, maaf je beng een kanjer van een artiest!
  Veel, heel veel sterkte aan de familie!
  Rip luc de vos.

 • Mieke Vermeerschen says:

  Afscheid van een man die indruk maakte door zichzelf te zijn, zonder franjes. Het nieuws sloeg in als een bom. In je muziek blijf je bestaan, maar toch zal elke song vanaf nu anders klinken. Veel te vroeg RIP. Sterkte aan de familie en iedereen die geraakt is door dit plotse heengaan. Tot ziens Luc, ik ben blij dat ik je mocht kennen.

 • De Vaeskes says:

  Luc,

  Vroeger zette papa iedere keer Mia op in de auto, dit al van toen we klein waren. Sinsdien is dit lied nietmeer uit onze kop te krijgen. We noemden dit altijd ‘ons gezinslied’.. Bedankt voor de geweldige muziek!

  Rust in vrede!

 • Valerie says:

  RIP Luc, ik zal je nooit vergeten…jouw muziek maakte deel uit van mijn jeugd…
  Mijn Oprechte Deelneming en heel veel sterkte aan familie en vrienden die ongetwijfeld met evenveel ongeloof hoorden dat je er niet meer bent

 • Rewind design says:

  De dagen zijn voorbiij
  De tijd dat woorden naar de zonnebank gingen
  Schlagers de nood aan spreekwoorden vervingen
  We huilen terug om een dichter
  Van zatte parochiezaal liefdes
  Gestolen anekdotes van niet bestaande nachten
  Hupakee, weeral een fles wijn die mijn geest heeft weten te verkrachten!

  Leve de vos, de vos is dood.

 • kathy says:

  veel te vroeg van ons weggegaan, rust zacht j eliedjes zullen ons altijd blijven bekoren, veel sterkte aan de familie en heel veel sterkte voor zijn zoontje <3

 • Ellen says:

  Veel sterkte aan familie en vrienden! Je zal gemist worden, Luc.

 • Timothy Daelemans says:

  Luc De Vos… je was een rockicoon en je jongensdroom kwam in vervulling… Duizenden mensen heb je verblijdt met je mooie teksten en je prachtige muziek! We zullen je allemaal heel hard missen!

  Sterren komen , sterren gaan… maar ook jij zal eeuwig blijven bestaan! In onze gedachten en gebeden, in de toekomst en in het verleden … steeds zul jij een ster aan de hemel zijn die schijnt voor iedereen als in een eindeloos refrein…

  Veel sterkte aan de familie en vrienden!!

  RIP LUC DE VOS !!!

 • Meuleman Daniël says:

  Onze oprechte deelneming en dit zal nooit vergeten want ons vader is toen ook gestorven.
  Daniël en Christophe

 • Han Timmer says:

  Vos, waarom ben je nu al vertrokken verdomme? Ik wilde je graag nog vaak zien spelen en nieuwe prachtige liedjes van je horen… Je bracht het intiemste, hilarische, omtroerendste, hardste, zachtste, uitbundigste, introverste, kinderlijkste, volwassenste, persoonlijkste, universeelste en eigenste van de hele Nederlandstalige muziek. Dank, het wordt even wennen zonder jou.
  Han Timmer (Nederland)

 • Marie Van Moorleghem says:

  Veel sterkte aan de band, familie, vrienden, en al de rest van de fans. Sterren komen, sterren gaan. Wanneer songteksten realiteit worden…

 • Geert says:

  Veel te vroeg, uw taak zat er nog niet op. We zullen u niet vergeten zijt daar maar zeker van……

 • Pitteman Veerle says:

  Jij bent naar de overkant en wij maar vooral je gezin en familie blijven verweesd achter.rust zacht lieve Luc en waak over ons.veel sterkte aan de familie

 • Koen says:

  Luc,
  Dank je voor al die momenten waar ik in al mijn moeilijke tijden opnieuw steun en moed gevonden heb in jouw muziek.
  Mijn innige deelneming aan jouw familie …

 • geert says:

  Slaapt zacht man maar wees gerust sterren zoals jij blijven altijd in ons hart bestaan.

 • Olivier Potvin says:

  Toeme he!

 • Pitteman Veerle says:

  Jij bent naar de overkant en wij maar vooral je gezin en familie blijven verweesd achter.rust zacht lieve Luc en waak over ons.veel sterkte aan de familie

 • Ward VDC says:

  9000 is in shock. Luc toch, zooo vroeg, zo plots.
  Sterren komen, sterren gaan. Maar Voske zal altijd in mijn hart blijven bestaan…

 • Jef says:

  Shit.klote.kut.

  Toffe kloot begot

 • dominique bollaert says:

  een ondeugend jongetje,
  warmhartig man,
  een inspirerend schrijver,
  rock’n roll muzikant ten top,
  muziek om nooit te vergeten,
  wat een verlies, niet te geloven…
  RIP Luc

 • Karolien says:

  lieve kleine piranha… Verscheurd door jouw verlies! Je hebt het licht gezien… Prachtzanger, een groot talent is vertrokken op zijn laatste reis…
  Slaap wel Luc!

 • dossche sabine says:

  heel veel sterkte aan iedereen die dicht bij luc stond, fantastische muziek, prachtige teksten…super kerel…

 • Evy says:

  Ik zeg geen vaarwel,maar tot ziens.Laat de engelen hierboven nu ook genieten van je muziek!

  Veel sterkte aan familie en naaste vrienden…

 • Lippens Bart says:

  Veel sterkte voor de familie en vrienden van Luc De Vos.
  Ik ga jou missen en vooral de optredens .
  Rust in vrede hier boven

 • Felix Poffé says:

  Afscheid van een hele grote meneer. Het ga u goed Voske.

 • Jeannine Van Dingenen says:

  Luc jongen, kan het nog niet geloven, heb je 3 weken geleden nog horen voorlezen uit je boek in de Standaard in Gent – jij was een heerlijke,doodgewone man met een ongelooflijke humor,je was ook een fantastische zanger enz te veel om op te noemen – innige deelneming en veel sterkte aan de familie-wij gaan je missen

 • lorenzo says:

  je hebt gezongen je hebt geleefd maar nu veel te vroeg van ons weggegaan… veel sterkte aan die die overblijven …. bedankt voor alles maatje… we zien elkaar weer

 • Ingrid says:

  *R*I*P* aan de ganse fam. en de bandleden ,rust zacht vosje we zullen jou vre hard missen ik zal je nooit vergeten ,en mercietjes voor je prachtige liedjes allemaal ,grtjs Ingrid .

 • Bram says:

  Luc,
  Zonder het echt te beseffen tekende je mijn leven met je muziek en je teksten. Bedankt dat je er was! Dat je woorden gaf waar ik ze zelf niet kon vinden. Ik ga je hier missen…

 • Gino says:

  Veel te vroeg ! Afscheid nemen is altijd TE VROEG. Sterren komen, sterren gaan zong je. Je bent een ster en ben er zeker van dat je STER niet zal gaan , maar vooral eeuwig boven GENT zal blijven FONKELEN .
  Veel steun en sterkte aan iedereen die Luc kende!

 • Anita says:

  VEEL STERKTE AAN DE FAMILIE ,STERREN KOMEN STERREN GAAN
  RUST IN VREDE

 • badgast says:

  hier heerst vrede… en is er hoop voor iedereen…rock daarboven maar verder….hier blijf je ook bestaan…rip vossie

 • Annick says:

  R.i.p Luc .
  Sterkte aan familie en vrienden.

 • micha says:

  Al woon ik een tijdje niet meer in België, jouw muziek reist de wereld rond en nou reist jij in de sterrenhemel rond de wereld

 • Silke says:

  Als kleine meid brulde ik al mee met mia, live kleine piranha. Als tiener luisterde ik meer en meer naar Gorki. De tesksten, de muziek, de stem alles klopte en raakt me opnieuw en opnieuw tot in het diepst van mijn ziel.
  Als jonge snotaap heb ik jullie voor het eerst gezien op mijn allereerste festival. Ik was tot tranen toe bewogen. Ik heb vaak gepland jullie weer te zien ene weer te laten beroeren, helaas kwam het er nooit meer van. Want met de gedachte och die luc gaat toch voort tot hij 80 is, stelde ik het altijd uit. Had ik dat maar niet gedaan.
  Nu is het te laat, maar voor mij zal je nooit vergaan. In je wondermooie liederen zal je blijven bestaan.
  Het ga je goed

 • E says:

  Pfff.. Verschrikkelijk! Een fantastische zanger! Super persoon!
  Enorm verl sterkte voor je zoon en echtgenote!
  Het ga je goed luc! We gaan je missen!

 • Bruno says:

  Luc toch, waarom ben je zo vroeg weg gegaan. Je was een icoon in de Vlaamse rock. Voor mij blijf je altijd bestaan. RIP

 • willy joosen says:

  Veel te jong … Sterkte aan de familie en vrienden, RIP Luc

 • Bart Mertens says:

  De man waarmee ik mijn allereerste interview deed is niet meer. Sindsdien zo vaak gezien en gesproken…altijd fijne momenten. Groot verlies. Mijn jeugd is nu officieel voorbij. Het ga je goed Voske

 • genevieve says:

  Beste Luc en muzikanten, je muziek blijft altijd bestaan, spijtig dat jij nu net zo vroeg moest gaan… waar je ook bent. Jij bent een met je muziek…ons jeugdsentiment….

 • Stephaan Van Damme says:

  Een groot mens is heengegaan.
  Sterkte aan de familie.
  Sterkte aan de bandleden.
  Sterkte aan ieder van ons die een lege plaats voelt,
  Stef

 • Didier S. says:

  RIP Luc… Te vroeg… Sterkte aan iedereen.

 • marijke says:

  innige deelneming

 • Isabelle says:

  Een grote Gorki-fan mocht ik mezelf niet noemen. Maar plots was er Marktrock. Een charismatisch optreden. Intens van genoten. Meegeleefd, meegekweeld, meegehuild. En toen was ik Gorki-fan. Vossieboy-fan. Groot muzikant, grootse persoonlijkheid, grootser verlies … We gaan je missen, Vossieboy. RIP

 • Nicolas says:

  Niemand gaat verloren en al zeker jij niet, Luc. Ik heb Boterhammen grijsgedraaid. Een cd die mijn stiefpa me liet horen toen hij 12 jaar geleden bij ons kwam wonen,, ik was er toen zelf pas 13. Door jou gesigneerd met “Groetjes van uw beste vriend Luc”. Jij eigenzinnige, geniale poëet. Veel te vroeg, man, veel te vroeg.

 • Merlyn says:

  Ik luisterende nog naar een CD van je in de auto, toen ik bij het aankomen een sms kreeg met het verdomd slechte nieuws. Ik hoop écht dat het geen toeval is, dat ik op mijn terugrit naar huis ’s nachts, een vallende ster zag.. Bedankt voor al wat je gaf, Held.

 • Sam says:

  Rust zacht levenskunsteraar. Sterkte aan je dierbaren.

 • Jenny says:

  Ik was zo blij dat ik een ticket kon reserveren voor 30/04/2015 voor je optreden in Sleidinge. Het zal niet lukken maar ik zal je nooit vergeten. Veel sterkte aan de familie

 • Nana says:

  Wat een schok. Een veel te vroeg en abrupt einde. Vrijdag speelde “Mia” thuis en mijn zoon van 3 kwam me halen om met hem op Mia te dansen. “Fantastisch,” dacht ik, en amper een dag later dat hartverscheurende nieuws. Dank je voor alle mooie muziek en woorden, die al sinds mijn jeugd tot vandaag heel vaak door mijn hoofd gaan. Ontzettend veel sterkte gewenst aan je vrouw, je zoon, familie en vrienden.

 • De Wael Werner says:

  Een icoon is heengegaan, maar zal altijd blijven bestaan. Mijn deelneming en sterkte aan de familie en vrienden.

 • Ludo says:

  Luc je bent veel te vroeg van ons weggegaan, je muziek, je schrijven, maar ook je inbreng in vele tv programma´s, droge maar zeer goede humor, we zullen je missen!

 • Kylie says:

  Rust zacht Luc!
  Hierboven hebben ze een ster meer, en wat voor één… een geweldig persoon was je!
  Iedereen zal je enorm hard missen maar door je prachtige nummers zal je altijd blijven bestaan!

  Veel sterkte gewenst aan zijn vrouw, zoontje & familie van Luc!
  X

 • Luc Van Dorsselaere says:

  Het ga je goed daarboven! Veel sterkte voor de nabestaanden.

 • Shirley says:

  woorden schieten me tekort,
  zo onverwachts ook..
  Geweldige muziek van een geweldig artiest!
  X

 • Kristel moyaert says:

  Sterkte in deze moeilijke tijd voor de familie!!!laten we die mensen in rust laten rouwen en luc gedenken op een mooie,serene manier! Dat heeft hij meer dan verdiend!!!

 • Carlottje says:

  …ars longa, vita brevis…

 • Dietrich says:

  Hoe vaak ben ik je niet tegengekomen in het parkje aan je deur… Ik wandelend met mijn hond, jij altijd een vriendelijke hallo… Het gaat je goed man, waar je ook bent…

 • Caroline says:

  Bedankt voor al dat moois. Je blijft ons raken ook al ben je niet meer. Slaapwel lieve Vos.

  Veel sterkte voor het gezin, familie en vrienden.

 • Freddy R says:

  R.I.P Luc
  Sterkte aan familie en vrienden.

 • Inge Struyf says:

  Te plots verdween je Lieve Piranha, je was een groot artiest,muzikant, zanger, schrijver , intellectueel en toch bleef je gewoon Luc, Bedankt voor alles het gaat je goed hierboven!

  Aan je zoon Bruno , je vrouw en familie en aan je vrienden van Gorki, veel sterkte bij jullie verlies.

 • Benk says:

  Veel te vroeg en onverwacht!
  We zijn een groot persoon kwijt!
  We zullen je missen Luc

 • Gery says:

  Veel sterkte aan gans de familie
  We gaan je missen , rust zacht

 • Steven Nuytten says:

  Sterkte en oprechte deelneming aan vrienden en familie van Luc De Vos in deze moeilijke periode en Luc bedankt voor al de fijne liedjes en momenten, we zullen u missen, je bent en blijft een ster. Steven.

 • Walte says:

  Je was een echte , echte …..
  Veel sterkte aan de familie .

  Walter

 • Karin says:

  Veel te jong om nu al te moeten sterven. Veel sterkte aan familie en vrienden.
  Lieve groeten
  Vanwege Karin en Johan

 • patrick says:

  Gorki is dood! Leve Vos!
  Vos, het is uw fout dat ik beginnen schrijven ben! Toen ik daarnet in de auto Gorky (1991) en Hij leeft (1993) draaide, merkte ik dat ik nog alle teksten woord voor woord kon meezingen en eerlijk Vos, het was eeuwen geleden dat ik ze nog in de cd-speler gegooid had en was je gisteren niet gestorven, het was waarschijnlijk niet direct gebeurd …
  Samen in dat donkere huis/doen ze alles wat niet mag … zing je …
  Vraagt mijn dochter van bijna zeven:” Ja maar papa, waarom doen ze het dan als het niet mag?”
  Mijn weinig pedagogische antwoord luidde: “Wel Blanche, het is veel plezanter om dingen te doen die niet mogen dan om dingen te doen die wel mogen …”
  “Ah ja, papa, dat is wel waar …”
  Slimme zet kerel, zeeeer slimme zet … NOT!!!!
  Ooit zag ik je in ‘t Kapelleke in de Aalsterse Meuleschettestraat in de voorronde van Humo’s Rock Rally twee nummers brengen, Vos en ik zal eerlijk zijn, ik herinner het me gewoon niet meer, al was ik er wel bij! Maar 1989 of 1990 zijn gewoon heel ver weg, als spoken in een ver en vreemd verleden toen ik een andere mens was, Vos en jij waarschijnlijk ook …
  Op kristalnacht 1992 zat ik met mijn illustere kompanen Ignace B. en Tom S. een bak bier leeg te drinken op een kot aan de Rozier terwijl we sigaren rookten en wild, jong en romantisch (en dus ook met een zweem van pure debiliteit en idiotie) filosofeerden over het leven en de liefde en de wijven en jouw muziek …
  Ik liet me toen ontvallen dat ik wel es met jou op café wou, Vos en dat ik een boom tegen je op wou zetten. Een eik. Maar ik ben echt blij dat we dat nooit hebben mogen meemaken, Vos want men zal zijn helden niet ontmoeten in dit aardse leven … een held moet een held blijven op een mooie veilige afstand zoals een droom pas losgelaten en gevangen door een onbevangen kind …
  Door jou ben ik in die periode pas echt gaan dichten, Vos … het zal ook wel de Germaanse Talenstudie geweest zijn en een paar invloedrijke medestudenten en de algemene sfeer van onoverwinnelijkheid en geloof in het feit dat je met powezie vrouwen in je bed krijgt … maar ik was mis, Vos, erg mis 
  Maar ook dat is jouw fout niet, Vos. Helemaal niet!

  “Vind je dit een mooi liedje?”
  “Ja, papa, erg mooi …” (Alleen Elvis blijft bestaan …)
  Ik moet nogmaals eerlijk zijn, Vos … na het fantastische trio Gorky, Boterhammen en Hij leeft … ben ik je wat uit het oog verloren … ik las geen enkel van je boeken en ik vond je bijdragen in O9 oprecht infantiel,onnozel pubergeneuzel en wat gezocht populisme … maar trek het u niet aan, Vos, het lag aan mij … ik die mezelf toen een paar jaren iets te ernstig was gaan nemen en geen lach op mn lippen kon toveren en enkel opging in de doom en gloom die bij een Morrisseyaanse pose hoorden … ik was toen jaren mezelf kwijt en niet jou …
  Ik keek niet verder, Vos … ik zag je gevoeligheid niet, je puurheid, je ongetwijfelde éénzaamheid …
  Ik staarde me blind op de koe is dood/de gracht is scheef/de boer is oud/en ik ben ziek …
  Het spijt me Vos, waar woorden tekort schieten, kunnen we misschien je muziek laten weerklinken … want die blijft bestaan, Vos, net als Elvis …
  Ik heb er ook geen idee van of er een afterlife bestaat en of ik je wel te rusten kan wensen … misschien ben je op dit eigenste moment wel al aan het reïncarneren in een jonge man of vrouw die binnen 18 jaar bulkend van het talent alweer op een podium zal staan en de mensen zal verblijden met een stem die als geen ander, uniek zal weerklinken doorheen de Nederlandstalige rock …
  Ik wens je nog zoveel, Vos en wie weet, wie weet … ik ga alleszins proberen niet te lang te wachten … en hoop oprecht dat jij dat ook niet gedaan hebt …

 • vens roger says:

  Bedankt vos voor alles wat je hebt gedaan ,en dikke mercie dat ik jou persoonlijk een paar maal heb mogen ontmoeten en met jou kon babbelen, heb jou eens naar huis gebracht na een optredentje voor kris kras onvergetelijk ,een mini concert gratis voor twintig jongens en meisjes bedankt creme de la creme doe ze de groeten hierboven

 • johan says:

  Zanger,schrijver,humorist,verteller…..

  Hij leeft verder in zijn muziek en in mooie concertherinneringen.
  Sterkte aan de vrienden en familie.

 • Hugo says:

  Mijn oprechte deelneming naar familie en nabestaanden. In Nederland werd hij mijns inziens niet altijd goed begrepen maar de muziek van Luc was oprecht en rauw. Ik heb er zeer van genoten en zal dat nog jaren blijven doen!

 • Els says:

  Gorki was het eerste concert waar ik naar toe ging met vrienden. Ik heb er mijn eerste kriek gedronken en ben ook de eerste keer betrapt geworden met een kriek door mijn broer. Vanaf het moment dat ik Gorki leerde kennen was ik fan. De geweldige muziek en teksten.. Geweldig! En dan kwam het ‘coolste’ ook nog eens: De fantastische humor en extraversie van Luc.. Altijd een feest om die man te horen zingen en praten!
  We gaan het allemaal missen!

  Veel sterkte aan zijn familie en vrienden in deze moeilijke tijden. Laat de mooie en grappige momenten een troost zijn in deze moeilijke tijd.

  Els

 • Johan Stouthuyzen says:

  Sprakeloos en verbijsterd…. Rust in vrede beste Luc De Vos

 • els says:

  Pfff waar emoet ik beginnen?
  Jouw stem…daarmee ben ik groot geworden en ik dacht echt dat die er altijd ging zijn. Voor mij persoonlijk een heel groot deel van de vlaamse muziek-cultuur.
  Al ben jij er persoonlijk niet meer, zal dat deel van de cultuut blijven bestaan en door veel mensen nog beluisterd worden. Ik weet zo dat mijn dochter jouw muziek gaat kennen (Is nu al zo 🙂 ) Maar ik vind het spijtig dat ze jou niet echt kan zien.
  Het ga je goed!
  Met spijt in mijn hart en in vele vlaamse harten laten we je gaan!

 • Sophie en Pauline says:

  Lieve Luc,

  Wat een prachtige muziek heb je ons nagelaten. Spijtig genoeg veel te vroeg van ons heen gegaan. Hopelijk heb je het daar goed.
  Wij wensen uw vrouw en zoon heel veel sterkte in deze moeilijk dagen en vooral veel goeie moed en mooie herinneringen!

  Liefs ,
  2 grote fans
  Pauline en Sophie

 • Henk Veenstra says:

  Ook hier in Groningen in het noorden van Nederland wordt gerouwd om jou Luc, Held op gitaar en Held met pen. sterkte voor je vrouw en kind, en vaarwel, bedankt voor alles.

 • Venna says:

  Dag Luc..
  Slaapzacht! Nooit zal men jou vergeten, je was een groot man!
  Xxxx

 • Johan bombeke says:

  Sterren komen, sterren gaan, wij in de kleuterschool werken rond onze kleutersterren, onze kleuters mogen Luc niet missen…

 • Jan De Schepper says:

  Daaag ! Je was de beste ! DE BESTE !

 • Ronny Hulsmans says:

  Oprecht medeleven met vrouw, zoon, familie, Gorki en vrienden.

 • geert bouckaert says:

  Je nooit meer te zien wandelen door je geliefde stad, ook als het stenen uit de grond vroor, je muts diep over je hoofd getrokken, een dikke sjaal nonchalant rond je hals geknoopt, altijd goedgezind, altijd warm, altijd een rake observatie of een onverwacht inzicht spuiend als je je tegen het lijf liep, altijd een plezier, nooit meer, en nooit meer genieten van je aangename gezelschap op redactievergaderingen/drinks, je geestige opmerkingen, nooit meer, Luc dat doet zeer.

 • Wim Konings says:

  Luc, fijne tijden met jou doorgebracht in het verleden, plotseling weg … Ik kan het niet begrijpen en vatten, ik zag je nog in de vooruit in Gent altijd opgewekt en geïnteresseerd in nieuwe bands…zo’n prachtig mens, spijtig en niet begrijpelijk dat ze altijd hierboven de goede mensen komen halen, rust in vrede
  Sterkte aan Sarah en de zoon

 • Wim says:

  Hey Luc
  Ik was zeker niet jouw grootste fan, maar des te meer was je mij genegen door jouw manier van omgaan met het leven, de realiteit.
  Dit is nu wel even anders, een gevoel dat moeilijk door woorden te omschrijven valt. Ik had jou nog graag wat langer onder ons gehad.
  Ik wens jou en jouw gezin sterkte bij dit onomkeerbaar moment…

 • Edith says:

  Pas een maand na je mama verlies je ook je broer .Solange ik voel heel erg met je mee . Luc De Vos was een volksheld , een eenvoudige ,sympathieke jongen die het hart stal van heel veel mensen . Eenvoudig en lief net zoals jij collega . Oprechte deelneming .

 • Muylle Dirk says:

  Luc, u droom was tot op je 80 é op het podium te kunnen staan , helaas heeft het lot er anders over beslist , maar van waar je nu bent zal je vrouw en zoon zien en beschermen , christelijke deelneming aan familie, vrienden en kennissen…te vroeg …!

 • Visser says:

  Dju toch, Luc, grote mijnheer, RIP…

 • tanja says:

  Als een geweldige donderslag bij heldere hemel gaf je wat extra kleur aan de muziekwereld en man, wat hebben we ervan genoten 🙂
  Veel te vroeg zijn de sterren gekomen waarnaar je nu bent gegaan, maar toch zal je voor altijd kleur geven aan ons bestaan! Rock the stars x

 • Sofie Pattyn says:

  Vossieboy, je was er in mijn jeugd en nog steeds in mijn heden… Het ongeloof toen ik het nieuws pas vernam heeft plaatsgemaakt voor het besef dat we je muziek en je persoonlijkheid zo hard gaan missen. Vergeten zal ik je nooit, het ga je goed jongen!

 • Jelger says:

  Bedankt Luc, voor het al het geniaals dat jij en Gorki de afgelopen 25 jaar hebben gebracht.

  Ik blijf je al-tijd-trouw…

 • Joelle Du riseau vert says:

  De wind is nooit zo koud geweest,
  als die kille avond in november.
  Je werkte op je plek,
  je werkplek die avond in november.
  Die kille avond in november.
  Die avond ging het vuur uit,
  Achter de glinster vn je ogen.
  Dicht voor de laatste keer,
  In een flits vn wit licht.
  Naar de hemel is hij zeker,
  Hij straalt nu naast de zon,
  Glittert naast de sterren,
  Maar sinds die kille avond in november zijn we triest,
  T’is koud in ons hart
  De winter trad erin
  Die kille koude avond trad de winter in allen ons hart.
  Rip mr vos

 • Katrien says:

  Een groot verlies van een fantastische artiest! Wij gaan je missen, Luc… Heel veel sterkte aan zijn familie en vrienden… Slaapzacht en rust in vrede…

 • Sander says:

  Bedankt voor al die fijne liedjes, bedankt voor wie je was. Niet meer of minder dan dankbaarheid…

  Veel sterkte aan familie en vrienden, mogen jullie kracht vinden bij elkaar.

 • Andy says:

  Luc De Vos heeft mij de schoonheid van de Nederlandse taal leren kennen en waarderen door zijn teksten,columns en boeken. Ook die namiddag aan het Stapelplein in Gent, toen ik hem toevallig kruiste op het voetpad blijft me nog altijd bij. Ik wilde hem aanspreken maar wist niet wat zeggen. Hij zag mij waarschijnlijk wat onnozel kijken en zij eenvoudigweg: “jow moatse”. En ik nog onnozeler: “jow”. Mijn dag was goed. Ik zag hem nog net een plaatselijk café binnengaan.

 • Joelle says:

  Luc,
  Bedankt voor de heerlijke muziek en droge humor waarmee je voor de dag kwam.
  Innige deelneming aan zijn gezin, familie en dierbaren.
  ’t gaat je goed Meneer De Vos.

 • Mark says:

  Wat een schok! Dju toch! Gelukkig hebben we een hoop mooie beelden, muziek en teksten als troost..
  Sterkte aan de familie, bandleden, vrienden en fans!

 • Patrick Oeverman says:

  wat een verslagenheid voor de muziekwereld je eigenzinnige liedjes zullen blijven klinken alleen er komen geen nieuwe meer daarom mijn oprechte en innige deelneming voor de familie en de groep gorki

 • Dorien says:

  Slowen op “mia” zal nooit meer hetzelfde zijn. Slaap zacht, grote meneer.

The comments are now closed.