De avonturen van Vos in Heuvelland

“Gorki From Belgium” mag dan wel voltooid verleden tijd zijn, op de Gorki-website is er iedere negenentwintigste van de maand iets nieuws te horen, te zien of te downloaden.

Op 29 juli concentreren we ons op de avonturen van Gorki in Heuvelland. In het landelijke Dranouter speelden ze twee maal ten dans op Folk Dranouter (2001 en 2005) en één maal op het vernieuwde Festival of New Traditions (2010). Niet dat het inhoudelijk enig verschil uitmaakte want Gorki blijft nu eenmaal Gorki. Een moderne rockgroep met een zanger die onvoorwaardelijk van de folktraditie hield. Ook wanneer ze er niet optraden, kon je Luc in een kleine tent zien genieten van Ierse en andere traditionals.

Vanaf vandaag kan je de drie concerten van Gorki op Dranouter op onze website bekijken. Tijdens het afspelen kan je van jaartal wisselen en reis je ongedwongen door de tijd.


2001 2005 2010

2001

* Folkies hielden van Gorki want vanaf hun eerste passage op Dranouter was de tent te klein en zat de ambiance juist
* Uit respect voor de Schotse muziektraditie leende Luc een rok van zijn vrouw
* Hij eindigt het concert in blote bast en keert solo terug voor een Billy Bragg versie van Lieve Kleine Piranha

2005

* Samen met de volledige Fanfare Sint-Cecilia Zarren-Werken steekt Luc het vuur aan de lont. De versie van Beste Bill heeft mensenlevens veranderd.
* Hij leende opnieuw een rok, deze keer een mannelijker model.
* Unieke medley van  Slaap kindje slaap en Wie zal er voor de kinderen zorgen
* Tom Pintens (Kaatje is verdronken) en Stef Kamil Carlens (Lieve jongen van de zee) vervoegen het orkest
* Tijdens de bissen zakt het doek en speelt Gorki samen met de fanfare Mia
* Ze eindigen met Lang zullen ze leven en Ria

2010

* Eerste optreden met nieuwe drummer Bert Huysentruyt en een voorbode van datgene waartoe deze ultieme bezetting in staat zou zijn.
* Luc eert de roots van het vernieuwde festival en breng 2 trekzakken op het podium. Wim en Didier geven aan Hij leeft en  Monsterje een andere dynamiek.
* De zanger houdt op aanraden van zijn manager eens zijn kleren aan.