[rev_slider_vc alias=”29nov”]

“Gorki From Belgium” mag dan wel voltooid verleden tijd zijn, op de Gorki-website was er in het verleden iedere negenentwintigste van de maand iets nieuws te horen, te zien of te downloaden. Deze maand mogen we al eens zot doen en pakken we uit met twee aankondigingen “Zondag – Vosdag” en “De roes van het heden” .

Zondag – Vosdag.

 Op 29 november is het precies een jaar geleden en palmen we de volledige Vooruit in om met de nodige eerbied een bewogen jaar af te sluiten met een gepast feestje. Nee, niet voor het geld en ook niet voor de eer maar wel uit respect voor Luc, en ook voor de lol natuurlijk. Af en toe zei Luc gewoon ja wanneer één of andere rare kwiet hem met een knotsgek idee benaderde. We zijn er van overtuigd dat hij ook op dit idee volmondig ja zou zeggen. Een avond vol muziek, literatuur, film en lekker eten. Na 25 jaar op de baan met Luc pretenderen we te weten wat hij zou programmeren mocht hij zelf curator zijn. Laten we dat doel voor ogen houden en zo dicht mogelijk benaderen. De eerste namen maken we pas bekend op 29 september maar vlug zijn is toch de boodschap.

Organisatie, Tickets & info : www.democrazy.be  www.vooruit.be en facebook.

De roes van het heden

In De roes van het heden zijn de beste columns van Luc De Vos gebundeld. Een deel daarvan verscheen nog niet eerder in boekvorm. Samensteller Christophe Vekeman, die ook het voorwoord verzorgde, richtte een prachtig monument op voor de literaire nalatenschap van Luc De Vos. De cover is een werk van Michaël Borremans. Vanaf 13 september te vinden in de betere boekhandel.

Uitgeverij: Atlas Contact www.atlascontact.nl