[rev_slider_vc alias=”29nov”]

Op 29 november is het precies een jaar geleden dat Luc De Vos stierf. We palmen die zondag de Vooruit in om met de nodige eerbied een bewogen jaar af te sluiten. Het wordt een avond vol muziek, literatuur, film en lekker eten … zoals Luc die zelf zou programmeren, mocht hij curator zijn.

Zondag – Vosdag (29 november – Vooruit Gent – 18h00)

Voor het muzikale luik zorgen volgende artiesten:

Bony King speelt Neil Young. Zij zullen voornamelijk putten uit After the Gold Rush, de favoriete Neil Young-plaat van Luc. The Van Jets spelen voor de gelegenheid een akoestische set, terwijl Het Zesde Metaal er loeihard tegenaan belooft te gaan. Jan Swerts zal zeer uitzonderlijk nog eens met zijn muzikanten het podium betreden en de nummers brengen waarmee hij Luc overdonderde. Luc speelde trouwens mee in de videoclip voor zijn ‘Meer is er niet’. Het muzikale luik wordt van commentaar voorzien en aan elkaar geluld door Freddy De Vadder (Bart Vanneste), Gunter Lamoot en Piet De Praitere. Als dat maar goed komt.

Zoals eerder gemeld, zal de theaterzaal ingepalmd worden door verlichte geesten als Christophe Vekeman, Zaki, Herman Brusselmans, Helmut Boeijen (maker van Lola da Musica op VPRO), Dimitri Verhulst, Saskia De Coster en Margot Vanderstraeten. Naast hun literaire en andere hoogstandjes, zal het publiek getrakteerd worden op een live-uitvoering van “Rosa” (Latijnse versie van “Mia”) door La Capilla en zal ook duizendpoot Leon Verdonschot zijn ding doen. Presentator van dienst is Lieven Vandenhaute die in deze geniale gekte orde zal scheppen.

Ook Jelle De Beule en Otto Jan Ham slaan hun tenten op in de Vooruit en zullen zich onderscheiden door te doen waar ze goed in zijn: Nog een laatste keer dit jaar op zoek gaan naar De Ideale Wereld.

Omdat Luc de eerste was om zijn en andermans honger te stillen, serveren we o.a. lekkere braadworsten en stoverij met verse frieten zoals Luc die zelf klaargemaakt zou hebben.

Organisatie, Tickets & info : www.democrazy.be  www.vooruit.be en facebook.