VOS – 5 DECEMBER 2024

Op donderdag 5 december 2024 brengen een 20-tal artiesten en bands een eerbetoon aan hem in de Lotto Arena. Manager van het eerste uur Noelle Vanhelsuwé nodigde in overleg met nabestaanden en vrienden van Luc artiesten uit om na 10 jaar “een extra dimensie aan het Vossiaans universum” toe te voegen. De volledige line-up wordt binnenkort bekendgemaakt. Tickets zijn beschikbaar vanaf dinsdag 30 april om 10u via lotto-arena.be.

“Sterren komen sterren gaan, alleen Vos blijft bestaan”

“Wie verzint zoiets? Welke schrijver pent zoiets neer? Waar haalt ChatGPT dergelijke onzin vandaan?”, was het eerste dat door onze gedachten schoot. We hadden hier graag een boom willen opzetten met de meester zelve maar beseften onmiddellijk dat dit in wezen niet langer mogelijk is.

Dat overkwam ook de brave ambtenaar die met deze opdracht werd belast. Na tien jaar stilzwijgen verbrak hij de stilte en begon een lijst met namen te noteren. Deze bleek echter niet alfabetisch, maar per gender gerangschikt.

Het principe indachtig ‘ladies first’ vroeg hij aan elke deerne van desbetreffende lijst of ze een nummer uit het oeuvre van Gorki/Gorky wilden bewerken en indien gewenst live vertolken. Tot zijn grote verbazing was het enthousiasme zo groot en nog voor hij aan de lijst met zangers toekwam had hij een avondvullend programma.

De muzikale gasten gingen aan de slag met de door hen gekozen nummers en leverden als sollicitatie voor de grote avond het nodige bewijs van hun kunnen. De opnames stroomden demo-gewijs binnen en langzaam maar zeker werd duidelijk hoe geniaal het allemaal wel niet klonk. Als daar maar geen album van komt dacht de brave man. Alle vrouwen – van juveniel artiest tot waar icoon – voegden een extra dimensie toe aan het Vossiaans universum.

Helaas was er in de hele Gentse kanaalzone geen enkele zaal beschikbaar voor zo’n prestigieus project. Gelukkig  bleek men – ere wie ere toekomt – in Antwerpen bereid om de Lotto Arena voor een avond ter beschikking te stellen. Een zaal waar Gorki nooit optrad, maar waar Luc op 8 juni 2007 in elke vezel ontroerd werd door zijn muzikale held Roger Daltrey van The Who.

Wedden dat jullie op 5 december even ontroerd zullen zijn ?

Met vriendelijke groeten,

Uw nederige ambtenaar.

"Maar als de zomer van de liefde weer begint, drink ik alleen nog limonade en word ik bemind. "

De zomer van de liefde
[rev_slider_vc alias=”gentbrugsemeersen”]

Luc was al jarenlang begaan met de natuur rond Gent. Steevast was hij aanwezig op debatten en benefieten voor de Gentse natuur. The Big Jump, een actie voor proper water in de binnenstad, is groot geworden dankzij zijn sprongen, humor en inzet. We hadden opgeroepen om voor de afscheidsplechtigheid geen bloemen mee te brengen maar een vrijblijvende bijdrage te doen voor het natuurgebied de Gentbrugse Meersen. Deze actie heeft op dit moment al +/- 25.000,00 euro opgebracht voor Natuurpunt/Gentbrugse Meersen. 532 giften particulieren: 18.897 /opbrengst Trefpunt 6 december: 3.640 euro /stoelgeld: 300 euro / verkoop Paddenkoppenland in de Walry maand december: 1.750 euro De groenpool lag Luc nauw aan het hart. Recent had hij het peterschap van het gebied op zich genomen. Daarom vragen we om de Gentbrugse Meersen te blijven steunen door een bijdrage te storten op het rek nr. BE56 2930 2120 7588. Met vermelding Luc De Vos – Gentbrugse Meersen. Of doneer digitaal via natuurpunt.

gbm1
gbm2
gbm3

"Zal ik het nu doen, nu nog alles kan. Voor de zondvloed, nu het nog even kan."

Stotteraars aller landen

"De brave mensen gaan naar de zee. Ik zie ze rijden op hun brommers. Ze hebben lol en ik mag niet mee."

Anja
[rev_slider_vc alias=”gevondenvoorwerpen”]

Op 29 november is het precies een jaar geleden dat Luc stierf en daarom palmen we de Vooruit in om met de nodige eerbied een bewogen jaar af te sluiten. Het wordt een avond vol muziek, literatuur, film en lekker eten … zoals Luc die zelf zou programmeren, mocht hij curator zijn.

Lees meer…

Info en management

Nieuwsbrief