[rev_slider_vc alias=”29nov”]

Op 29 november was het precies een jaar geleden dat Luc De Vos stierf. We palmden die zondag de Vooruit in om met de nodige eerbied een bewogen jaar af te sluiten. Het werd een avond vol muziek, literatuur, film en lekker eten … zoals Luc die zelf zou programmeren, mocht hij curator zijn.

Het organiserend feestcomité Zondag Vosdag dankt U.

Vorige week zondag beleefden de aanwezigen in een uitverkochte Vooruit op Zondag Vosdag een unieke avond. Het organiserend feestcomité (Democrazy, Vooruit en Gorki management) wenst uitdrukkelijk alle artiesten en publiek te bedanken voor de dynamiek van de avond. Zowel in de theaterzaal, de foyer, de balzaal als in het café heerste er een sfeer die Luc fantastisch gevonden zou hebben.

Ook een even gemeende … sorry voor het verkeerd inschatten van jullie gezonde drang naar ‘Stoverij met frieten’ of ‘Braadworsten met mosterd’. Wij gingen er van uit dat jullie meer gespreid zouden gaan eten en moesten met lede ogen aanzien hoe jullie vanaf de start geduldig aanschoven op het winderig terras. Het feit dat sommigen onder jullie het eten verkozen boven de start van het programma, zou Luc zeker en vast ontroerd hebben.

Jullie kochten ook gretig boeken voorzien van een gestempelde gelegenheidshandtekening in de boekenstand van  Paard Van Troje en de winst van die verkoop (500 euro) werd ondertussen overschreven naar de Natuurpunt – Gentbrugse Meersen. Waarvoor dank.

Tijdens ‘Zondag Vosdag’ maakte Helmut Boeijen (maker van Lola da Musica op VPRO, bekend dat hij een nieuwe documentaire zal maken over Luc. We willen hem hierbij helpen en lanceren bij deze een oproep om uniek beeldmateriaal door te sturen naar info@gorki.be. Het concept ‘uniek’ mogen jullie zelf invullen, maar vergeet niet dat een mens op tijd en stond wil lachen, gieren en brullen.

Zijn landgenoot Leon Verdonschot liet dan weer weten aan een boek te werken  over Luc.

Verder rest ons enkel nog de mededeling dat we vanaf heden geen maandelijkse nieuwsbrief meer zullen sturen op de negenentwintigste. Het is mooi geweest zou Luc zeggen. Enkel bij “zeer” belangrijk nieuws omtrent Luc of Gorki zullen we jullie nog eens lastigvallen.

Zondag Vosdag in de Pers :

 De Morgen

Meer dan 1.000 fans herdenken Luc De Vos tijdens uitverkocht herdenkingsfeest “Zondag Vosdag” http://goo.gl/6mhkiU

Eén jaar later: Vos is niet vergeten http://goo.gl/G7gQsg

Nieuwsblad

Zondag Vosdag: ‘Luc, dat was Gent. Tuurlijk wordt hij gemist.’ (filmpjes) http://goo.gl/xweNyj

Dit was Zondag Vosdag: ‘Hoe meer je vertelt, hoe ondoorgrondelijker hij wordt’ http://goo.gl/wqvLmL

Deredactie

Uitverkocht herdenkingsfeest “Zondag (Luc De) Vosdag” in Gentse Vooruit http://goo.gl/UxVldi

De Standaard

Gentse Vooruit brengt hulde aan Luc De Vos http://goo.gl/UkCYwe

Het Laatste Nieuws

“We bouwen een feestje en dat zou Luc De Vos heel plezant gevonden hebben” http://goo.gl/G7gQsg