Familie Luc De Vos vraagt geen bloemen maar bijdrage aan Natuurpunt

De familie van Luc De Vos vraagt om voor de afscheidsplechtigheid geen bloemen mee te brengen, maar een vrijblijvende bijdrage te doen aan Natuurpunt voor het natuurgebied de Gentbrugse Meersen. Dat staat te lezen in het overlijdensbericht van de Gorki-frontman die zaterdag begraven wordt.

Luc De Vos overleed op 52-jarige leeftijd aan een acuut falen van een aantal vitale organen. Zijn lichaam werd vorige week zaterdag tussen 17 en 17.30 uur aangetroffen in zijn werkplaats aan de Gentse Kasteellaan. De afscheidsviering vindt zaterdag plaats om 11 uur in de kerk Onze-Lieve-Vrouw Sint-Pieters op het Sint-Pietersplein in Gent.

“Muziek maken is geen werk, het is een privilege…”, opent het vandaag verschenen overlijdensbericht. De families De Vos, Heylen en Gorki nodigen iedereen uit om afscheid te nemen in de kerk. De Vos wordt daarna in intieme kring begraven. “Liever geen bloemen, maar een vrijblijvende bijdrage op rekening BE56 2930 2120 7588 van Natuurpunt vzw, met vermelding ‘Gentbrugse Meersen – Luc De Vos’.” De Gentbrugse Meersen is een gebied van ongeveer 240 hectare in de Gentse deelgemeente dat de komende jaren wordt ingericht als groenpool.

De Vos had voor Natuurpunt het peterschap opgenomen voor de Gentbrugse Meersen. “We zijn zeer bedroefd door het overlijden, maar ook dankbaar voor het gebaar”, zegt woordvoerder Joris Gansemans van Natuurpunt. “Luc was zeer betrokken bij Natuurpunt in Gent. Hij was vaak aanwezig op verkiezingsdebatten of benefieten. Zo heeft hij ooit opgetreden in een illegaal bos van ons in Zwijnaarde. Luc was ook aanwezig op een benefiet voor een grote aankoop in de Gentbrugse Meersen op 12 oktober. Wij hebben hem toen gevraagd om peter te worden.”

“Luc was ook het gezicht van de Big Jump. Hij was één van de echte voortrekkers en de actie is groot geworden dankzij hem”, zegt Gansemans. Bij de actie, waarbij in rivieren en waterlopen gesprongen wordt om te pleiten voor proper water, dook De Vos mee in het water van Portus Ganda in Gent.