Begrafenis Luc De Vos: ‘Maak er een groot volksfeest van’

De begrafenis van Gorki-zanger Luc De Vos zal zaterdag plaatsvinden in de Onze-Lieve-Vrouw Sint-Pieterskerk en op het Sint-Pietersplein in Gent. Het management van Luc De Vos roept op om er een groot volksfeest van te maken.

De familie van De Vos had eerder al aangegeven dat ze een groot afscheid wil voor De Vos in Gent, met veel mensen.

De begrafenis zal om 11 uur starten en vindt plaats in de Onze-Lieve-Vrouw Sint-Pieterskerk. De dienst zal geleid worden door bisschop Luc Van Looy. In de kerk kunnen 800 stoelen staan. Buiten op voor de kerk kan er nog veel meer volk staan op het Sint-Pietersplein.

De deuren gaan open om 09.30 en sluiten wanneer de maximumcapaciteit bereikt is. Op het Sint-Pietersplein zal wel een geluidsinstallatie staan om de viering ook buiten te kunnen volgen.Vanaf 09.00 uur zal er op het plein overigens ook muziek van Gorki te horen zijn. Ook na afloop van de dienst, vermoedelijk rond 12.30 uur, zal er nog één uur muziek van Gorki gedraaid worden.

‘Maak er een groot volksfeest van’

Het management van Gorki zegt dat er op zaterdag(avond) heel wat initiatieven georganiseerd zullen worden naar aanleiding van het overlijden. ‘De familie stelt dat op prijs en laat iedereen de vrijheid om iets te ondernemen’, klinkt het in een mededeling. ‘We hopen dat er op zaterdagavond in alle jeugdhuizen, clubs en cafés meegebruld en gedanst zal worden op alle Gorki-nummers. Zoals ‘Vossieboy’ gezegd zou hebben: ‘Maak er een groot volksfeest van!’’

Orgaanfalen

Zanger Luc De Vos stierf afgelopen zaterdag op 52-jarige leeftijd in zijn werkappartement in Gent. Hij stierf door een acuut falen van vitale organen. Wat het orgaanfalen heeft veroorzaakt, is nog onduidelijk. Volgens de broer van Luc, Eric De Vos, had de zanger de laatste maanden veel verdriet door het overlijden van hun moeder.

Uit Het Nieuwsblad, lbo, rtl