PRINCE, DE BEDRIEGER

Tijdens het concert van Prince in Flanders Expo vorig jaar zat ik voortdurend te bedenken waarom brandweerlieden niet gewoon hun kantine beneden op de grond bouwen. Die kantines bevinden zich altijd op de eerste verdieping, begrijpt u dat. En dan moeten ze van een paal schuiven om bij hun camions te geraken want dat gaat zogezegd rapper dan met de trap waar ze alleen maar over elkander zouden struikelen. Een goede voorzorgsmaatregel vinden zij. Maar als ze nu gewoon op het gelijkvloers zouden biljarten dan hoefden zij helemaal niet naar beneden te hollen als het alarm afging.
Daarover zat ik te piekeren gedurende dat concert van Prince. Hij zong een nogal vervelend lied over Jezus en vervolgens nog een lied over sappige kutjes. Mijn gedachten dwaalden alweer af. Waar had ik mijn frietketel toch gelaten. Ik vond onlangs mijn frietketel niet meer toen ik frieten met bloedworsten wilde maken. Had ik die bij een zoveelste verhuizing ergens in de kelder van mijn vorige woonst vergeten? Zo een mooie frietketel met een thermostaat die nog werkte. En Prince ondertussen maar funky in de weer zijn met zijn gitaar en zijn seksuele geslachtsorganen, kwestie van de lekkere Belgische wijven op zijn hand te krijgen. Ik voelde mij toch wat schuldig omdat ik aan mijn frietketel stond te denken terwijl die goeie oude Prince daar zijn best stond te doen gelijk zot. Opeens schoot er mij iets te binnen. George Michael was qua imago in de media ook zo’n wijvenzot tot de waarheid aan het licht kwam dat hij liever door de jongens seksueel werd lastig gevallen en mondelings afgerukt. Al die wijvenzotten die hebben iets te verbergen, zeg ik u. Prince bijvoorbeeld. Hoe meer ze achter de wijven zitten hoe groter homosexuelen. Ik dacht bij mezelf: Prince, gij zijt een homosexuele mens en gij wilt het niet toegeven. Altijd maar de grammy awards en de oscar voor de beste heteroseksuele erectie willen winnen. In plaats van kunst te maken zoals vroeger in de tijd van Controversy. Gij kunt het, Prince, gij hebt talent. Waarom gebruikt u dat niet. God zal u straffen. Dat zat ik dus te overwegen tijdens het Prince concert en ook waar ik mijn frietketel had gelaten bij de vorige verhuizing en waarom brandweerlieden altijd van een buis moeten glijden. Maar waar bemoei ik mij toch mee. Als die gasten graag van een buis glijden moeten zij dat toch weten. En u zult het altijd zien, net op het moment dat u brandweerlui aan het beledigen bent zal uw huis in brand vliegen, echt waar, dat is de wet van Murphy. En zult u de brandweer opbellen en dan zullen ze daar staan met hun camions aan uw brandend huis en ze zullen zeggen: zijt gij niet die vent die de brandweerlieden altijd beledigt en die hen zou willen verbieden van een paal te glijden, ons enige plezier in ons leven. Wacht maar ventje, hier zie, blust uw huis maar zelf met een emmertje. En dan zult u daar staan wenen met uw belachelijk emmertje bij uw afgebrand huis terwijl de brandweerlieden terug naar de kazerne rijden om er op hun gemak nog wat voor de lol onder luid gejoel van de paal te glijden, steeds maar weer opnieuw, ook al is er nergens een brand. Volgens mij is die paal een fallussymbool en zijn alle brandweerlieden homoseksuelen. Net als Prince, die bedrieger.