IN HET VOETBAL ZIJN DOELPUNTEN ZEER BELANGRIJK

Ik ga mij vanaf nu met van alles beginnen te moeien. Zelfs als zijn het mijn zaken niet. Ik hoor de mensen al bezig: Vos gaat er zich eens mee moeien. Het zal weer wat zijn. Maar ik vind er is te weinig liefde overal, echt waar, dat is mijn mening en ik deel ze. Deze samenleving is geobsedeerd, niet door de liefde maar door de dood.

Ikzelf heb mij voorgenomen slechts drie uur per aan de dood te denken, liefst van negen uur ‘s morgens tot een uur of 12. Om twaalf uur eet ik altijd een paar boterhammen met gebakken lever of een bord soepvlees, kwestie van er beter tegen te kunnen tegen de post-postmoderne samenleving. En ik verzeker u, als u bezig bent met het verorberen van gebakken lever of soepvlees dan vergaat u alle lust om aan de dood te denken. En de rest van de dag ben ik zodanig bezig met aan de liefde te denken en aan het paradijs dat ons allen te wachten staat na dit ellendige rotleven dat ik echt geen tijd en geen goesting meer heb om nog aan de dood te denken. Neen, drie uur per dag aan de dood denken moet volstaan. Dat is niet overdreven weinig maar ook niet overdreven veel.
Maar ik zei dus deze samenleving is geobsedeerd door de dood.
Ik hoorde die Hollandse pornodichter van de Pin-up Club vroeger, onlangs nog verkondigen dat we in de volgende eeuw allemaal zullen sterven. Zo kan ik er ook nog enkele bedenken, hoor. Als het buiten regent zal het gras nat worden. En boer, als gij uw koe niet vastbind zal ze weglopen. Of: Wie in een boom kruipt moet maken dat hij er niet uitvalt. Of: de volgende Ronde van Vlaanderen zal gewonnen worden door een wielrenner die het rapst heeft gereden en als eerste over de meet is gekomen. En in de voetbal zijn doelpunten zeer belangrijk met betrekking tot het winnen van de wedstrijd. Blijkt dus dat al die weerspreuken en volkse wijsheden wel een zekere vorm van waarheid in zich dragen.
Maar wat ik wil zeggen: u moet zich als deelnemer van de samenleving niet te veel bezighouden met de dood en het bedenken van filosofische evidenties en het kopiëren van de werkelijkheid. Alleen de liefde is belangrijk. Dat we allemaal onze laatste adem zullen uitblazen in de volgende eeuw dat weet ik ook wel. Maar op welke manier zullen wij de godin van de liefde aanbidden in de volgende eeuw?
Vroeger in mijn tijd was de godin van de liefde Brigitte Bardot. Maar die is nu niet meer om aan te zien. En ze had een enorm spraakgebrek: ze kon de medeklinkers niet uitspreken. Maar de mensen vonden dat erotisch vroeger en nu nog trouwens: actrices die niet normaal kunnen spreken. Later werd Prinses Diana de Godin van de liefde die over de wereld regeerde. Ze kon echter die reusachtige taak niet aan omdat ze niet slim genoeg was. Ze heeft zich dan maar gezelfmoord door haar chauffeur dronken te voeren, want hij dronk anders nooit die gast, en door hem aan te sporen voor de lol zijn mercedes eens perte totale te rijden om te zien of de airbag wel werkte.
Toppunt van miserie: Diana had een enorm spraakgebrek: ze lispelde als een paard met een valling. Als zij een interview diende te geven voor de televisie hing de lens altijd vol met van alles.
Gelukkig is er nu een prinses opgestaan die de nieuwe godin van de liefde in de volgende eeuw zal worden en die wij zullen aanbidden met heel ons hart en ziel en waarin wij onze hoop zullen spiegelen op de liefde die wij in ons eigen ellendige rotleven moeten ontberen. Ik denk dat alles goed komt. Onze prachtige nieuwe prinses Mathilde, ze lijkt niet alleen op Claudia Schiffer en heeft niet alleen enorm veel geld dat ze aan ons kan uitdelen als de nood het hoogst is, ze heeft niet alleen van die schitterende voetjes in van die zomerschoenen die het heelal doen wankelen, neen het allerbelangrijkste: Ze heeft geen spraakgebrek. Meer nog: ze is logopediste. Jongens, wat zal die het kunnen gaan uitleggen als ze ooit godin van de liefde op aarde wordt. Heelder mensenmassas zullen aanschuiven langs haar troon. Zij zullen vragen wat zij moeten doen om ook de liefde te vinden in hun ellendige rotleven en de godin Mathilde zal antwoorden met een raadselachtige zaligmakende glimlach: ik weet het niet zal, zij antwoorden. Ik weet het niet: een mooier en relevanter antwoord bestaat er niet op deze vraag waar de liefde te vinden. Ik weet het niet. De mensen zullen vervuld van hoop en zaligheid terug naar huiswaarts keren. Want zij die niet weten waar de liefde te vinden is zullen de liefde ontmoeten. Immers zo staat het in de heilige geschriften: zalig zijn zij die behoeftig zijn want zij zullen het Rijks Gods binnen treden. Dank u wel dus, prinses Mathilde, uit naam van alle ellendigen die uw goddelijke aanwezigheid hier op aarde aanbidden.