LEVE SKY NEWMAN!

Het klopt inderdaad dat Britney Spears niet zulk een grote boezem heeft als blijkt uit haar decolleté. Hier is inderdaad sprake van een enorme duw-op bustenhouder.

Ik schrijf hier met opzet duw-op bustenhouder want van al dat Engels dat wij tegenwoordig moeten gebruiken, daar krijg ik een punthoofd van. Laten wij enerzijds vanaf nu immer gewoon Nederlands schrijven als we iets willen duidelijk maken. Anderzijds dienen wij er ons wel van bewust te zijn dat de meeste Europese talen uit het Arische Sanskriet stammen. Wist u trouwens dat veel van onze woorden Griekse woorden zijn? Een doodnormaal woord als bijvoorbeeld dochter: dat hebben we rechtstreeks overgeërfd van de oude Grieken: dochter, dat is tugatheir in het Grieks.
Aan dat soort dingen stond ik te denken tijdens dat concert van Britney Spears van vorige week in Flanders Expo. Het gebeuren zelf kon mij weinig boeien. Haar intrede was wel spectaculair te noemen. Ze kwam het podium opgereden op een soort van tractor en inderdaad, haar boezem spatte bijna uit haar decolleté zodat mijn hormonen toch wel enigzins op hol sloegen. Die boezem die leek echt enorm. Maar dat was slechts schijn. Want toen zij later met andere, minder onzedige kleren op het podium verscheen, was die boezem plots verdwenen. Ze zong toen allerlei liedjes die ik niet kende en zij huppelde over het podium, van voor naar achter en van links naar rechts. Ik werd eerlijk gezegd niet goed van. Mijn gedachten dwaalden, zoals ik reeds vermeldde, voortdurend af. Ik had vroeger nog Latijn en Grieks geleerd. Dat is wel handig. Daar kan een mens al een keer mee uitpakken. Wist u trouwens dat het woord climax rechtstreeks uit het Grieks komt en letterlijk ladder betekent? Dat soort dingen, daar moest ik aan denken terwijl Britney haar kunsten ten berde bracht. Ik moest ook alweer denken aan mijn frietketel. Ik moet altijd denken aan mijn frietketel wanneer ik mij sta te vervelen. Ik heb een moeilijke relatie met mijn frietketel. Pas op, op zich is het een goede frietketel, ik kan er perfect frieten mee bakken. Het is het ontwerp zelf dat niet deugt. Er zijn teveel hoeken en kanten aan, ik kan hem met de beste wil van de wereld niet proper krijgen. De mand heeft een heel onhandig handvat, waardoor het moeilijk schudden is. Die persoon die die mand heeft ontworpen, die heeft wellicht nooit zelf frieten gebakken. En er staat ook een deksel op. Wie dat heeft uitgevonden, die moesten ze aan de schandpaal binden. Dat deksel dient dus om de frietgeur te weren. Er zijn immers mensen die niet houden van frietgeur in de keuken. Dat soort mensen zouden ze ook aan de schandpaal mogen binden. Dat is toch net fantastisch die frietgeur. Ik herinner mij die vrijdagavonden dat moeder frieten stond te bakken toen ik van school kwam. Ik kon het al ruiken van op de hoek van de straat. Wat een zaligheid, de school was uit en moeder had frieten gebakken. Er zijn momenten geweest in mijn jeugd waarop ik diep en diep gelukkig was. Ik heb het wel een aantal keren voorgehad dat ze bij de buren frieten stonden te bakken en dat moeder soepvlees had gekookt. Jongens, wat ben ik toen woedend geweest. Ik bedoel maar, frieten moet u van op afstand kunnen ruiken. Dat zinloze deksel op mijn frietketel werkt dus ongelofelijk op mijn zenuwen. Maar ik heb die frietketel gekregen voor mijn verjaardag van mijn maat Rocky. En een gekregen paard mag men niet in de bek kijken.
Daaraan stond ik dus allemaal te denken gedurende dat concert van Britney Spears. Ik wil maar zeggen, ik kon er mijn gedachten niet bijhouden. En dat meisje deed nochtans zo haar best. En de mensen vonden het ook allemaal uitstekend. Vooral de kinderen in de zaal. Kinderen zijn wellicht de gelukkigste schepselen in Gods koninkrijk hier op aarde. Ik was Britney dankbaar voor het geluk dat zij deze kinderen schonk.
Nu ik eraan denk, er was ook een voorprogramma. Daar had ik dus wel de tranen van in mijn ogen gekregen. Het was een barbie-achtig meisje en ze heette Sky Newman, geloof ik. En maar heen en weer huppelen. Wat stond die daar haar best te doen. Nog meer dan Britney eigenlijk. Want dit was natuurlijk de kans van haar leven. Uit duizenden kandidaten was zij gekozen door een bende machtige directeurs van een platenfirma om voor hen fortuinen te verdienen. Misschien maakt zij haar droom waar en wordt ook zij een wereldster. Ik hoop van harte dat het haar lukt. The sky is the limit. In het Nederlands bestaat voor deze uitdrukking geen equivalent. Dan mag het wel natuurlijk.

LUC DE VOS