Luc De Vos plots op drie in top tien boekenverkoop

Anderhalve week na zijn dood komt Luc De Vos de top tien van de boekenverkoop binnen. Zijn recentste boek ‘Paddenkoppenland’ is het derde best verkochte fictiewerk.

Het verhaal draait om Ronny De Keyzer, een jongen die opgroeit in een armzalig dorp bij Gent, maar die voorbestemd is om zijn afkomst te overstijgen. Geen verwijzing naar zijn eigen leven, zei de zanger van Gorki daarover in deze krant. ‘Mijn boekske gaat niet over mezelf. Wel over hoe ik terugblik op de maatschappij en de wereld rondom mij.’

De Vos werd zaterdag begraven in Gent nadat hij precies een week eerder dood gevonden was in zijn werkappartement. Hij was vooral bekend als zanger, maar begon al in 1994 columns te schrijven. Acht boeken schreef hij in totaal, maar ‘Paddenkoppenland’ beschouwde hij als zijn eerste echte roman. Nu moet die in de top tien alleenOorlog en Terpentijn van Stefan Hertmans en ‘Kom hier dat ik u kus’ van Griet Op De Beeck laten voorgaan

 

Uit Het Nieuwsblad, jvr