Groot volksfeest op “Lieve Kleine Piranha”-plein

Aan Bij Sint-Jacobs, dat door fans van Luc De Vos is omgedoopt tot “Lieve Kleine Piranha”-plein, houdt Gent zaterdagnamiddag een volksfeest om afscheid te nemen van de overleden Gorki-frontman. Volgens de lokale politie zijn er naar schatting 3.000 mensen aanwezig.

Er waren naar schatting 15.000 mensen op het plein en 1.400 rouwenden in de kerk. Een deel van het volk zakte na de plechtigheid af naar Sint-Jacobs, waar Gorki vaak optrad tijdens de Gentse Feesten. Het laatste optreden van Gorki op de Feesten werd getoond op een groot scherm op het plein en in de loop van de avond volgen nog optredens van bevriende muzikanten.

Het management van Gorki bedankt iedereen die aanwezig was op de begrafenis, “het laatste optreden van Luc De Vos”. Er werden meer dan 17.000 rouwprentjes uitgedeeld in de kerk en op het plein, zegt Noelle Vanhelsuwé van het management. “De resterende rouwprentjes zullen volgende week verkrijgbaar zijn op verschillende plaatsen in Gent. De familie, de overgebleven Gorki’s en het management danken de vele fans voor de warme en serene manier waarop dit alles gebeurde. Het applaus bij het buitendragen van de kist was hartverwarmend.”

De Morgen