Familie wil grote begrafenis voor Luc De Vos

De familie van Luc De Vos wil een grote begrafenis voor de zaterdag overleden Gorki-zanger. Dat heeft broer Eric De Vos maandag gezegd.

‘Dinsdag gaat een laatste vergadering door met brandweer en politie en de dienst protocol van de stad om een definitieve beslissing over de locatie te nemen’, zegt zijn manager Noelle Vanhelsuwé maandagavond. In elk geval wordt het een uitvaart waar het publiek welkom op is. Het managemt van Luc De Vos zegt dinsdag, na de laatste vergadering, meer details over de uitvaart bekend te maken.

Luc De Vos kwam zaterdagavond om het leven. Hij werd door zijn vrouw aangetroffen in zijn werkappartement in Gent, op honderd meter van zijn woning. De Gorki-zanger werd 52 jaar en stierf door een acuut falen van vitale organen. Hij laat een vrouw en een zoon na, die uitgerekend zaterdag 14 jaar werd.

De familie van de zanger vindt dat hij een groot afscheid moet krijgen in Gent met veel mensen. Dat heeft broer Eric maandag verteld in het VTM Nieuws. Dinsdag wordt bekendgemaakt waar de begrafenis plaatsvindt.

De reden voor het orgaanfalen van De Vos is nog onduidelijk. Broer Eric zegt dat de zanger de laatste maanden veel verdriet had door het overlijden van hun moeder, met wie hij heel close was. ‘Luc heeft een klein hartje. Hij was heel gehecht aan zijn moeder. Al zijn teksten liet hij altijd eerst aan haar zien’, zegt Eric vandaag in Het Nieuwsblad. ‘Het zou goed kunnen dat hij gestorven is uit verdriet. Of dat het daar toch mee te maken had.’

uit Het Nieuwsblad, Guy Stevens