Stad Gent opent dinsdag rouwregister voor Luc De Vos

In het Gentse stadhuis is vanaf dinsdag een rouwregister beschikbaar uit eerbetoon aan Gorki-frontman Luc De Vos. Dat meldt het Gentse stadsbestuur.

Luc De Vos overleed op 52-jarige leeftijd aan een “acuut falen van een aantal vitale organen”. Zijn lichaam werd zaterdagavond tussen 17 en 17.30 uur aangetroffen in zijn werkplaats aan de Gentse Kasteellaan.
De stad Gent heeft van de familie de toestemming gekregen om een rouwregister te openen. “Op dinsdag 2 december om 10 uur zal het college van burgemeester en schepenen dit als eerste ondertekenen. Het register zal vanaf dan gedurende een week beschikbaar zijn voor steunbetuigingen: iedereen kan het register in het stadhuis ondertekenen op werkdagen van 8 tot 17 uur”, meldt het stadsbestuur.

De Gentse studentenzender Urgent.fm plant woensdag van 14 uur tot 16 uur een muzikaal eerbetoon aan Luc De Vos met onder meer Sioen, Erik Van Biesen en Tom Pintens.

De familie van De Vos wil een publieke begrafenis in Gent maar het tijdstip en de plaats zijn nog niet bepaald.

Uit Het Nieuwsblad, bvb