Luc De Vos overleden in zijn werkplaats

De Vlaamse zanger Luc De Vos is op 52-jarige leeftijd plots overleden. Hij is bekend van hits als ‘Mia’ en ‘Lieve Kleine Piranha’. Hij was ook bekend als columnist en schrijver. Luc De Vos laat een echtgenote en een zoon achter, die uitgerekend gisteren zijn veertiende verjaardag vierde.

De precieze oorzaak van het overlijden is nog niet gekend en wordt onderzocht. Woordvoerster An Schoonjans, van het parket van Oost-Vlaanderen afdeling Gent, zegt dat er zondagnamiddag een autopsie zal plaatshebben. “Uit de eerste vaststellingen van een wetsdokter blijkt dat er geen uiterlijke sporen van geweld zijn”, aldus Schoonjans.

De zanger werd gisterenavond rond 17.00 uur dood aangetroffen in een appartement aan de Gentse Kasteellaan, op honderd meter van zijn woning. Dat appartement gebruikte hij als werkruimte. Het parket opende een onderzoek en de lokale politie kwam ter plaatse. De brandweer werd omstreeks 20.00 uur opgeroepen om het levenloze lichaam met een ladderwagen uit het appartement te halen.

Luc De Vos werd in 1962 geboren in Wippelgem (Evergem), nabij Gent,  als jongste van zeven kinderen. Hij zei zelf altijd dat hij al op zijn tiende wist dat hij popmuzikant wilde worden. Dat lukte ook in 1990 toen zijn band Gorky (later veranderd in Gorki) derde werd tijdens Humo’s Rock Rally. In 1991 brak de band echt door met de single ‘Anja’.

<strong>Cultstatus</strong>
De Vos maakte met Gorki 11 albums. De single ‘Mia’ kreeg cultstatus toen het drie keer na mekaar verkozen werd tot nummer 1 in ‘De Tijdloze’ van Studio Brussel. Het werd ook nummer 1 in een gelijkaardige hitlijst van Radio 1 en werd verkozen tot beste Belgische song in een hitlijst van Radio Donna in 2005.

In interviews liet Luc De Vos zich wel vaker ontvallen dat hij al op zijn tiende jaar wist dat hij popmuzikant zou worden. Over die “baan” zei hij in een kranteninterview zes jaar geleden: “Muziek maken is geen werk, het is een privilege”

Luc De Vos schreef ook columns, onder andere voor radiozender Studio Brussel en het Gentse stadsmagazine Zone 09/ (nu DM.City). Hij heeft ook zeven boeken op zijn naam staan. Zijn laatste worp,  ‘Paddenkoppenland’, was een soort samenvatting van zijn leven.

uit: Het Laatste Nieuws