Luc De Vos wint postuum Lifetime Achievement Award

De in november overleden Gorki-zanger Luc De Vos heeft op de jaarlijkse uitreiking van de MIA’s, de Music Industry Awards, postuum de Lifetime Achievement Award gekregen.

De MIA’s worden jaarlijks uitgereikt door de VRT in samenwerking met Muziekcentrum Vlaanderen. De naam van de awards verwijst naar het bekendste nummer van de band van Luc De Vos. De prijzen worden vanavond voor de achtste keer uitgereikt.

Grootste winnaars dit jaar zijn Stromae, die onder meer de prijs kreeg voor beste Solo Man en Beste Pop-act, en de band Oscar and the Wolf. Hun ‘Entity’ werd bekroond met de titel van Beste Album.

Beste vrouwelijke soloartiest is Selah Sue. ‘Gold’ van Gabriel Rioswerd verkozen tot beste song van 2014. Hij kreeg ook de sectoraward voor Auteur/Componist. De twee andere sectorprijzen gingen naarMauro Pawlowki (Muzikant) en Arsenal (Artwork).

Triggerfinger werd de beste groep, Netsky de beste dance-act. In de categorie Nederlandstalig ging Bart Peeters met de eer lopen. In de categorie Vlaams Populair was dat charmezanger Christoff.

uit De Morgen, DV