Eerbetoon aan Luc De Vos in Brusselse metro

Als eerbetoon aan de vorige week overleden zanger Luc De Vos zullen tijdens zijn begrafenis zaterdag nummers van Gorki te horen zijn in de Brusselse metro. Dat meldt de openbaarvervoersmaatschappij MIVB in een persbericht.

De muziekprogrammatie in de metro wordt zaterdag 6 december tijdens de begrafenisplechtigheid van Luc De Vos aangepast als hommage aan de overleden zanger. Van 11 tot 12 uur worden uitsluitend nummers gespeeld van Gorki: bekende nummers als ‘Mia’, ‘Anja’ en ‘Lieve kleine Piranha’, maar ook bijvoorbeeld ‘Schaduw in de schemering’ en ‘We zijn zo jong’.
‘Muziek maakt integraal deel uit van de Brusselse metrostations’, aldus het persbericht. ‘De MIVB wil met deze aanpassing hulde brengen aan de overleden Luc De Vos en zijn vele fans een hart onder de riem steken.’

Donderdag maakten de Vlaamse radiozenders Nostalgie, JOE fm, Radio 1, Radio 2, Klara, MNM, Studio Brussel en Q-Music al bekend, dat ze zaterdag na het nieuwsbulletin van 13.00 uur de Gorki-hit ‘Mia’ zullen uitzenden.

Uit Het Nieuwsblad, bvb