Zanger Luc De Vos overleden aan ‘acuut falen van een aantal vitale organen’

Luc De Vos, de zanger van Gorki, is zaterdagavond tussen 17 en 17.30 uur overleden in zijn werkplaats. Luc De Vos werd 52 jaar oud. Hij is overleden aan een ‘acuut falen van een aantal vitale organen’, meldde het parket zondagavond.

De de 52-jarige zanger werd zaterdag gevonden in een flat in de Kasteellaan in Gent, op honderd meter van zijn woning. Zijn manager Noelle Vanhelsuwé laat weten dat De Vos het appartement gebruikte als werkplaats. Rond 17 uur kwam een noodoproep binnen bij de hulpdiensten, die onmiddellijk uitrukten.

Het parket onderzocht de omstandigheden van zijn overlijden en uit de eerste vaststellingen van de wetsgeneesheer bleek al snel dat het lichaam van De Vos geen uitwendige sporen van geweld vertoonde. Een autopsie bracht zondagnamiddag meer duidelijkheid. Een ‘acuut falen van een aantal vitale organen’, wist het parket van Gent uiteindelijk te melden. Er is geen kwaad opzet gemoeid met het overlijden, ook de piste van zelfdoding wordt uitgesloten.

‘Over het tijdstip van het overlijden zelf kan ik geen informatie geven’, zei woordvoerster An Schoonjans van het Gentse parket. ‘Uit respect voor de familie en de nabestaanden zullen we geen verdere details meedelen.’ Over de oorzaak van het orgaanfalen en de resultaten van toxicologisch onderzoek wordt niet gecommuniceerd.

Uit: De Standaard, Henk Tack, Sander Luyten en Guy Stevens